Možemo uraditi zamišljeno

DEBLOKADA

ZABRANA OBJAVLJIVANJA VIDEA! Facebook prepoznao Fatmirovu neprofesionalnost

Facebook administracija otežala je rad provelikosrpskom govorniku Fatmiru Alispahiću. Njegova Facebook stranica i projekat zavaravajućeg naziva ‘Defter hefte’, dobila je zabranu objavljivanja videa.

Iako nije objavljeno, za pretpostaviti da su teški termini i uvrede, kao i širenje dezinformacija, razlozi da restrikcije Facebook platforme.

Alispahić je posljednih godina mnogo truda uložio u razbijanje Islamske zajednice. Za njegovo maliciozno SANU djelovanje postoje i sudske presude, pa se i sam morao izvinjavati zbog njih. Osim neistinama, Alispahić se služio još jednom alatkom. On je utvrđene pojedinačne propuste IZ predstavljao kao njen opći i prihvaćeni sistem djelovanja. U svom propagandnom bjesnilu, Alispahić je, vjerovali ili ne, predlagao da se ukop muslimana vrši po plemenskom principu, u okviru malih grupa, na obližnjim mezarjima i mimo institucije IZ.

Na društvenim mrežama kruži opis djelovanja ovog osobenjaka. Za Alispahića tvrde da je općinski službenik koji se lažno predstavlja kao novinar. Ovo potvrđuju činjenicom da on, za razliku od profesionalnih novinara, nikada nije konsultovao drugu stranu, tačnije onu stranu koji kritizira, niti je ikada uvažavao njene argumente.

I ova sirova istina trajno Alispahića kompromituje i ne dozvoljava da ga smatramo novinarom. Čini se da je i Facebook prepoznao necivilizaranost, lažljivost i malicioznost Alispahićevog djelovanja.

DEBLOKADA.COM

VELIKOSRPSKI MILJE! Fatmirove objave privlače ljubitelje Ravnogoraca i VRS