Možemo uraditi zamišljeno

DEBLOKADA

Kako bi Nijaz Duraković gledao na kćerku Jasnu i njeno druženje sa Ramom Isakom?

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak boravio je na Euroazijskom ekonomskom samitu u Istanbulu. Učešće su uzele i ministrica obrazovanja Federacije BiH Jasna Duraković i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Duštvene mreže pune su komentara čuđenja jer je Karić na nekoliko fotografija u Isakovom društvu. Razloga za čuđenje je što je Isak zanimljiva ličnost koja više pažnje posvećuje TikToku i estradnjačkom dekoru, nego svom poslu i ministarskim obavezama. Može se reći da je Isak osoba od koje se distanciraju svi ozbiljniji duštveni akteri zbog njegove atipične političke pojavnosti i djelovanja.

Ipak, iznenađuje postupanje ministrice Duraković. Ona je kćerka prof. Nijaza Durakovića, istaknutog komuniste i socijaldemokrate. I onda, vidi se to na fotografijama, uživa u Isakovom društvu. Iako je to njen legitiman izbor, postavlja se pitaje kako bi na njene postupke i ovakva druženja gledao upravo otac Nijaz. Pogotovo ako se zna da je Isak osuđivan za počinjenje krivičnih djela. O Isakovoj politici, koja nema veze sa socijaldemokratijom, i ne treba govoriti.