Možemo uraditi zamišljeno

TOP

Gospodo ministri, do kada će Nihad Aličković raditi vaš posao?

U mnogim mjestima u BiH i dijaspori obilježen je Dan nezavisnosti naše države. Jedan od ljepših prizora viđen je u Sarajevu. Nepregledna kolona motocikala, kvadova i automobila prodefilovala je Sarajevom. Organizator je bio Nihad Aličković.

Zastave sa ljiljanima i aktuelne državne zastave vihorile su se na dužini od oko hiljadu metara. Uz sirene i svečani dekor, ovo je stvorilo osjećaj ponosa i snage. Sigurno su se ovog prizora prepali i neprijatelji BiH.

No, neminovno je pitanje šta je sa onima koji imaju državne resurse a nisu organizovali ovakav ili barem slične događaje. Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk i ministar za boračka pitanja Omer Osmanović su se”potrudili” da polože cvijeće i da sve bude završeno na protokolarnim aktivnostima. Za to vrijeme pojedinci, bez kakvih materijalnih resursa su na najljepši način organizovali vrhunske performanse, poput defilea kroz Sarajevo.

Neizbježan je zaključak da nadležni u Sarajevu nemaju želje i kreativnosti da obilježe ovaj značajan datum na adekvatan način. Dok primaju velike plaće, i fotografišu se u svrhu samopromocije Aličković i njemu slični će raditi njihov posao i jačati ponos domoljuba.

https://www.facebook.com/100028190813760/videos/1926106074486426/