Možemo uraditi zamišljeno

DEBLOKADA

BAJROVIĆ OŠTAR! Mioković, Ćudić i Kojović mrze Bošnjake i BiH

Snažne poruke je poslao potpredsjednik Američko-evropske alijanse Reuf Bajrović gostujući na televiziji Hayat.

Bajrović je posebno oštar bio prema određenim kadrovima Trojke, te je forsiranje izbora Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH, dogovor iz Laktaša, ali i ostale aktivnosti Trojke, bez sustezanja okarakterizirao.

„Šta mi je vjerovatno, da Saša Magazinović, Dragan Mioković, da su oni potpuno protiv BiH. Armija RBiH je odbranila te ljude od njegovih (Čovićevih) sunarodnjaka i Mioković je prešao na tu stranu i gura Vukoju. Kada nije mogao obući dres RS, obukao je… samo da je protiv BiH. Isto vam je sa Magazinovićem“, rekao je Bajrović.

Smatra da je suština Čovićevog zahtjeva da, ono što Tuđman nije dobio u Daytonu, dobije sada od Trojke putem izmjena Izbornog zakona. Hayatov gost je za Miokovića, rekao da se ponaša kao član HNS-a.

“Mi znamo ljude iz dijela Trojke koji su spremni da učestvuju u tome. Miokovića, Sabine Ćudić, Peđe Kojovića. Ljudi ne vole Bosnu i Hercegovinu. Oni naprosto nisu dio naše zajednice. Spremni su do te mjere iskazuju mržnju prema Bošnjacima i Bosni i Hercegovini, da iz sve snage podržavaju Dodika i Čovića“, istakao je Bajrović.

Pogledajte kompletno Bajrovićevo gostovanje.