Možemo uraditi zamišljeno

DEBLOKADA

FTV zaposlila Draganu Rajić čiji su otac (poginuo u ratu) i brat pucali na Sarajevo

Internet aktivisti objavili su podatke koji su uznemirili bh. javnost kao i značajan dio dijaspore. Prema tim navodima, koje prate dokazi, voditeljica i novinarka Federalne televizije Dragana Rajić, kćerka je pripadnika VRS Spasoja Rajića koji je tokom rata životom platio napad na Sarajevo. Rajić je dobio i ‘Medalju zasluga za narod’ a koju mu je u septembru 2017. godine posthumno dodijelio tadašnji predsjednik RS Milorad Dodik.

Osim toga, svi dokazi govore da je i Draganin brat Goran Rajić bio u specijalnim odredima zločinačke vojske Ratka Mladića. Dokazi pribavljeni sa njegovog Facebook profila ukazuju da je Goran bio također na sarajevskom ratištu i da je aktivno uzeo učešće u specijalnim zadacima ubijanja Sarajeva tokom perioda opsade 1992-1995.

Sve ovo je zaprepastilo publiku koja traži odgovor zašto i ko je u Sarajevo doveo Draganu i dao joj posao koji je plaćen pretplatom žrtava njenog oca, brata i ostalih agresorskih vojnika.

Brojni građani su primijetili i fotografiju na kojoj je notorna Rubina Čengić zagrlila Draganu Rajić. To je izazvalo mnoštvo komentara u kojima narod potvrđuje da je ovo još jedan u nizu Rubininih ispada u kojima iskazuje ljubav prema velikosrpskom elementu. Tako podsjećaju na njen pokušaj amnestiranja vlasnika lanca pekara ‘Manja’ Saše Trivića nakon što je on dao podršku ratnim zločincima Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću. Ona je to učinila tako što je u RTV studio donijela peciva iz ove pekare i rekla da je od podržavanja masovnih ubica bitnije što Trivić plaća PDV. To je izazvalo zgražavanja javnosti, jednako kao i fotografija sa Draganom Rajić čiji su otac i brat pucali i ubijali Sarajevo.

DEBLOKADA.COM