Možemo uraditi zamišljeno

DEBLOKADA

Ivana ne zna da ne postoji Četvorka, ali “zna” da je Naser Orić oslobođen na foru

Nakon što je Ivana Marić imenovana za v.d. predsjednicu Nadzornog odbora Kamernog teatra 55, priredila je još mnoštvo segregacijskih izjava. Komentirajući ovo imenovanje, iznijela je mnogo optužbi. U jednom dijelu je pokazala svoje fundamentalno neznanje. Kakve li su sve do sada promašaje slušali građani u BiH i dijaspori, prevareni da ih izgovara obrazovana i upućena osoba:

“Žao mi je što ih ponovo moram demantovati. Naime, na ovu poziciju me nisu kandidovale stranke Četvorke već nezavisni kandidat Damir Marjanović”, napisala je Marić.

Vidljivo je da joj jednostavne spoznajno-kognitivne funkcije ne idu od ruke. Četvorka ne postoji od momenta kada su pokušali kružićima i tačkicama pri glasanju u Gradskom vijeću Grada Sarajeva prevariti Bogića Bogićevića i uvjeriti ga da su svi članovi te koalicije za njega. Sedam – osam dana je ponavljana ova činjenica, desetine medijskih objava o tome da je Četvorka postala Trojka, ali Marić to ne može da integriše u svoj spoznajni fundus.

Podsjećamo da je Marić doživjela debakl kod naroda kada je potvrđeno da ona nije nikakav analitičar, kako se godinama uspješno predstavljala. Tome je doprinijelo reafirmisanje njene izjave za TV kuće u kojoj je Bošnjake degradirala tvrdeći da je to ime nešto novo. Ubrzo su se pojavile šokantne snimke gdje ona za majke Srebrenice kaže da su patetične. U tom paketu je govorila o nepotrebnosti tribunala u Hagu iako je poznato da je taj sud donio mnogo istine i dokazao brojna zlodjela nad Bošnjacima. Marić je ukazivala i da je Naser Orić zločinac jer je govorila da se zna kako je on oslobođen, zbog poznanstva sa jednim srpskim komandantom. Treba znati da je Orić oslobođen pred haškim tribulalom za optužbe za ratne zločine, te dva puta pred Sudom BiH za slične optužbe.

DEBLOKADA.COM

Da li dr. Silajdžić zaslužuje da ga vrijeđa Mijatović govoreći mu da je ludak i penzioner?