SBB ODUSTAO OD BORBE? Radončić pristao na poraz od Konakovića?

Prošle Opće izbore Elmedin Konaković je preuzeo glasove Fahrudina Radončića. U Kantonu Sarajevo, gdje se kandidovala NiP, dobili su onoliko zastupnika koliko je SBB izgubio. SDA nije smanjila broj mandata. Uglavnom je tako bilo.

Zato je zanimljivo što Radončić ne vidi da mu Konaković može ugasiti stranku. Avaz, SBB i Radončić ne mogu ovako savladati NiP-a koji je preuzeo primat u političkom spektru kojeg možemo nazvati “antiSDA zona”. Pogotovo je iznenađujuće što iz Tornja dolaze izjave koje su svojevrsne molbe za prihvatanje SBB-a u novoj vladi o kojoj se govori u Sarajevu. Ko bi mogao prognozirati da će Radončić moliti Konakovića. Ovakvim djelovanjem, Radončić će postati ono štu su Nikšić i Forto, pomoćni točkovi Konakoviću.

Nekada opasan i bitan političar, pred kojim je moćna SDA bila u strahu, Radončić se umirio pred Konakovićem a nakon što mu je ovaj nanio poraz u Sarajevu. Kao da predsjednik SBB-a ne može da shvati da njegov protivnik nije SDA, te da je on jača kada je napada a što su matematički precizno pokazali prethodni izbori. Istinski konkurent mu je NiP jer su preuzeli liderstvo u spektru koji isključuje SDA.

Politika nas iznenađuje svakim danom, ali rijetko ko se nadao da će Radončić pokleknuti pred naletom prvog čovjeka NiP-a i isporučiti mu glasove i poziciju SBB-a. Kao da Radončić želi ugasiti političku firmu pa bira najbizarniji način za to.

Zamislimo da je do sada Radončić bio protivnik Konakovića. To bi zadržalo SBB kao broj jedan u spektru koji nije SDA. Ovako, sada su glavni takmaci u političkoj areni SDA i NiP.

DEBLOKADA.COM

Preporučujemo:

 

0