Da li dr. Silajdžić zaslužuje da ga vrijeđa Mijatović govoreći mu da je ludak i penzioner?

Kada je tokom dvostruke agresije dr. Haris Silajdžić branio Republiku Bosnu i Hercegovinu po svijetu, uspostavljajući i valorizirajući kontakte u korist napadnute države, ko je mogao zamisliti da će ga 2021. godine notorni Vojin Mijatović iz Banjaluke nesmetano i uz podršku Sarajeva vrijeđati kao čovjeka i kao političara. Ovo je obraćanje potpredsjednika SDP-a:

– Baš sam se ovih dana pitao sta nam fali još u BiH, a onda se ukaza Haris Silajdžić, sada je brod ludaka kompletan! Slušam gostivanje i ne mogu doći sebi, pa dragi Harise da ti ne obori Aprilski paket danas bi imali Vladu BiH i jednog predsednika BiH, danas bi bili iole normalna zemlja, a ne troglavo carstvo, danas ako ništa ne bi postojale politike mržnje, nacionalizma i kriminala koje propagiraju SDA, SNSD i HDZ. Oni trebaju tebi biti zahvalni dok postoje. I nemoj Harise ti o građanskoj državi, ni ti, ni Bakir, ni Mile ni Dragan, hajte bolan više u penziju svi zajedno, halal vam za sve što uradiste i uzeste! Normalnu, građansku, evropsku Bosnu i Hercegovinu mogu samo izgraditi nove generacije koje nemaju u džepu milione nastale 90-ih, dosta vas je više dosadili ste i Bogu i narodu, hajte unučad čuvati, napisao je Mijatović koji je poznat po tome što slavi neustavni Deveti januar.

Potpredsjednik SDP-a je pod tobožnjim kritikama providno plasirao lične uvrede da je dr. Silajdžić ludak, da je za penzije i neistine da je čak i neprijatelj BiH svrstavajući ga uz Milorada Dodika. Mijatović, koji se deklariše kao antifašista, ispoljava nepoštivanje Silajdžićevog ljudskog dostojanstva, a upravo je ovakvo ponižavanje klica iz koje izrasta ta pošast.

Bivši ministar inostranih poslova i premijer RBiH ne treba da bude pošteđen konstruktivnih kritika, ali neprimjerene uvrede nije zaslužio pa je teško vjerovati da će ih podržati bilo ko od istinskih bh. patriota, bez obzira da li bili saglasni sa njegovom politikom ili ne.

DEBLOKADA.COM