Možemo uraditi zamišljeno

DEBLOKADA

VELIKOSRPSKI MILJE! Fatmirove objave privlače ljubitelje Ravnogoraca i VRS

Kontroverzni Jasmin Mulahusić, čovjek koji je za nešto duže od godine djelovanja preko Facebooka, porazio mnoge konvencionalne medije, ne samo zbog većeg broja pratitelja koje ima u odnosu od njih, nego i zbog utjecaja na narod i narodnog povjerenja kojeg je zadobio, objavio je crticu o Fatmiru Alispahiću, velikosrpskom agitatoru sa adresom u Tuzli.

Mulahusić je naveo primjer Radeta Jovića ko je lajkao/podržao jednu Fatmirovu objavu. Pregledom profila ovog korisnika Facebooka, jasno je da je on srbo-rusofil. Mulahusić je prikazom jedne Jovićeve objave dokazao da on, osim Fatmira, podržava i Ravnogorski pokret. Nije problem u pojedincu poput Jovića. Na objavama Fatmira Alispahića nalazi se kritičan procenat podrške osoba iz velikosrpskog miljea. Na nekim čak i do 25 posto. Zaključak je jednostavan. Oni, dakle, ne da prate Alispahića, nego i aktivno ga podržavaju. On je njima prihvatljiv i poželjan jer, kao i oni, zagovara viševjekovnu i neoprostivu krivnju kod Bošnjaka-muslimana. Fatmir fokus sa destruktivnim predlošcima usmjerava i na Islamsku zajednicu u BiH. Radetu i stotinama sličnih, Fatmir daje pečat da su u pravu jer, iz njihove vizure, Tuzlak dolazi iz bošnjačko-islamskog korpusa. U Fatmirovim radovima nalaze potvrdu svojih anticivilizacijskih stavova o zlobnom narodu.

Bošnjačka strana je nejaka u korištenju antipropagandnih alata i prilika. Upravo bi činjenica da su Fatmirovi stavovi velikosrpski, a ne nikako dobronamjerno analitičko-kritičarski, a što potvrđuje podrška osoba koje slave Ravnogorce, ratka Mladića i VRS, mogla biti prevaga u dekonstrukciji njegovog rada. Nažalost, samo pojedinci poput Mulahusića, uvidjeli su ovu činjenicu i kroz dostupne kanale pokušavaju je predočiti narodu, a da bi taj narod shvatio kojem ideološkom korpusu pripadaju Fatmirovi radovi. Velikosrpskom.

Mulahusićeva objava koja pokazuje kojem miljeu pripadaju Fatmirovi radovi

DEBLOKADA.COM

 

SARAJEVO JE PALO! Trojkin Stevanović žali za pukovnikom VRS kojeg je odlikovao Karadžić