VELIKOSRPSKI MILJE! Fatmirove objave privlače ljubitelje Ravnogoraca i VRS

Kontroverzni Jasmin Mulahusić, čovjek koji je za nešto duže od godine djelovanja preko Facebooka, porazio mnoge konvencionalne medije, ne samo zbog većeg broja pratitelja koje ima u odnosu od njih, nego i zbog utjecaja na narod i narodnog povjerenja kojeg je zadobio, objavio je crticu o Fatmiru Alispahiću, velikosrpskom agitatoru sa adresom u Tuzli.

Mulahusić je naveo primjer Radeta Jovića ko je lajkao/podržao jednu Fatmirovu objavu. Pregledom profila ovog korisnika Facebooka, jasno je da je on srbo-rusofil. Mulahusić je prikazom jedne Jovićeve objave dokazao da on, osim Fatmira, podržava i Ravnogorski pokret. Nije problem u pojedincu poput Jovića. Na objavama Fatmira Alispahića nalazi se kritičan procenat podrške osoba iz velikosrpskog miljea. Na nekim čak i do 25 posto. Zaključak je jednostavan. Oni, dakle, ne da prate Alispahića, nego i aktivno ga podržavaju. On je njima prihvatljiv i poželjan jer, kao i oni, zagovara viševjekovnu i neoprostivu krivnju kod Bošnjaka-muslimana. Fatmir fokus sa destruktivnim predlošcima usmjerava i na Islamsku zajednicu u BiH. Radetu i stotinama sličnih, Fatmir daje pečat da su u pravu jer, iz njihove vizure, Tuzlak dolazi iz bošnjačko-islamskog korpusa. U Fatmirovim radovima nalaze potvrdu svojih anticivilizacijskih stavova o zlobnom narodu.

Bošnjačka strana je nejaka u korištenju antipropagandnih alata i prilika. Upravo bi činjenica da su Fatmirovi stavovi velikosrpski, a ne nikako dobronamjerno analitičko-kritičarski, a što potvrđuje podrška osoba koje slave Ravnogorce, ratka Mladića i VRS, mogla biti prevaga u dekonstrukciji njegovog rada. Nažalost, samo pojedinci poput Mulahusića, uvidjeli su ovu činjenicu i kroz dostupne kanale pokušavaju je predočiti narodu, a da bi taj narod shvatio kojem ideološkom korpusu pripadaju Fatmirovi radovi. Velikosrpskom.

Mulahusićeva objava koja pokazuje kojem miljeu pripadaju Fatmirovi radovi

DEBLOKADA.COM