Možemo uraditi zamišljeno

DEBLOKADA

Mandić opet ponizio Aliju Izetbegovića i pionire borbe za nezavisnost BiH

Načelnik Općine Centar dao je podršku Bogiću Bogićeviću i zamolio ga da ne odustane od kandidature za gradonačelnika Sarajeva.

Dragi druže Bogićeviću, zbog jednog Srđana si danas odustao. Ovaj Srđan te moli da ostaneš, napisao je Mandić.

U nastavku je načelnik, iznio netačnu tvrdnju. Ta netačnost duboko prekraja historiju Bosne i Hercegovine.

“Ovo je borba za opstanak, za pravo na život. Borba između dobra i zla. Borba za onu Bosnu i Hercegovinu za koju si se borio ’91, kad niko drugi nije”, stoji u Facebook objavi načelnika Mandića.

Jasno je da Mandić sve one pionire demokratije i nezavisnosti ovdje želi pomnožiti sa nulom. Alija Izetbegović i njegove kolege iz Mladih muslimana još 1983. su se borile za slobodu govora, slobodu misli, a od 1990. godine i za demokratiju i bolju poziciju tadašnjih muslimana i SR BiH u bivšoj državi. Ubrzo je to preraslo u borbu za izlazak iz velikosrpskog hegemonističkog državnog projekta. Podsjećamo da je Mandić za srbijanski dnevnik Danas 2015. godine spomenuo zlatne kašike aludirajući na Aliju Izetbegovića. Reći da se Bogićević 1991. godine jedini borio za BiH, potpuna je neistina na štetu stotina i hiljada onih koji su se tada na različite načine borili za BiH. Još jedna Mandićeva potvora Alije Izetbegovića.

DEBLOKADA.COM

Odakle da agresorski policajac iz RS Radenko Žarković hapsi po Sarajevu?