SAMO KOD BOŠNJAKA! Hidžab i podrška politici koja je organizovala paradu

Psihoza u BiH doseže nove dimenzije. Tačnije, tamo gdje su Bošnjaci, odavno su poljuljane dimenzije stvarnosti. Natjerani da se obračunavaju sami sa sobom, vrhunska je predstava za one koji žele vidjeti nestabilnu BiH i razbijen njen najbrojniji narod.

Jedan od uspjeha destabilizatora BiH i Bošnjaka je što je uvjerio da se svako od njih može baviti politikom. Ako možemo reći da je ova pojava raširena u cijeloj BiH, onda pogledajmo jednu specifičnost za politički pokret kojeg predvode bivši članovi SDA.

Poznato je da monoteističke, ali i druge religije i kulture imaju eksplicitno negativani odnos prema homoseksualnosti. Tim slijedom, i povorke koje organizuju pripadnici ove populacije i ostali promicatelji, ponašanje je koje izvodi iz vjere. Ipak, postoji određeni broj osoba, iako anonimnih i skromnih društvenih dometa, koje su odlučile dati podršku politikama koje stoje iza organizovanja parade u Sarajevu u septembru 2019. godine. U redovima Naroda i pravde pronalazimo nekoliko kandidatkinja izraženog islamskog identiteta, iako je poznato da su NiP i Elmedin Konaković omogućili održavanje LGBTIQ parade, prve u BiH.

Izgleda da su se u borbama za fotelje i vijećničke plate pomjerile granice. Tako i u Narod i pravdi, koja je zaslužna što je Šeher dobio prvu LGBTIQ povorku, nalazimo osobe koje će ojačati takvu partiju i tako pomoći politike koje su jednom, i opet će ako budu imale priliku, Sarajevu prirediti šetnju sa šarenim zastavama.

Organizacioni odbor prve bh. povorke podsjetio je javnost da je tadašnji ministar unutrašnjih poslova KS i kadar Naroda i pravde Admir Katica aktivno učestvovao u pripremi parade.

– Od prvog aprila do danas, organizatori/ce održavaju redovne sastanke s predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije Kantona Sarajevo, kao i drugih relevantnih institucija. Tokom svih sastanaka i dogovora kao organizatori/ce smo ispunili i ispunjavamo uslove predviđene Zakonom o javnom okupljanju Kantona Sarajevo za održavanje mirnog skupa, saopćili su organizatori parade 24.8.2019. g. i priznali kako je NiP-ovo ministarstvo bilo involvirano u organizaciju prve LGBTIQ povorke u BiH.

Podsjećamo da je i u jednoj od emisija Face TV-a predsjednik Naše stranke Predrag Kojović priznao da je predsjednik NiP-a Elmedin Konaković svojim potpisom odobrio održavanje povorke.

Napominjemo da smo osobe sa naslovne slike nasumično odabrali. Nije nam cilj ukazivati na njih pojedinačno, nego oštrim kontrastima ukazati na fenomen koji se pojavljuje u bošnjačko-muslimanskom korpusu, a to je hidžab i podrška LGBTIQ paradi.

Admi Katica iz NiP-a, aktivni organizator parade. Sada tu stranku podržavaju neke žene sa hidžabom.

 

DEBLOKADA.COM

Preporučujemo: