Turkish Cargo izabran za najbolji aviokargo brend u Evropi

Turkish Cargo, brend aviokompanije Turkish Airlines za teretni transport, na AirCargo News Awardsu za 2020. godinu izabran je za najbolju teretnu aviokompaniju u Evropi, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju Turkish Airlinesa (THY) navodi se kako su na ceremoniji dodjele nagrada, koja je zbog pandemije koroanvirusa održana u online formatu, saopćeni dobitnici nagrada u 12 kategorija.

Saopćeno je i kako su nagrade pobjednicima dodijeljene na osnovu nekoliko kriterija među kojima su kvalitet, inovacija, produktivnost, brzina i vizija.

Šef izvršnog odbora THY M. Ilker Ayci kazao je kako su izrazito ponosni što je Turkish Cargo, izabran za najbolju kargo aviokompaniju u Evropi.

“Uprkos krizama s kojima smo suočeni u svijetu, Turkish Cargo tehnologijama, inovativnim pristupom i efikasnim rješenjima nastavlja nizati uspjehe i u vrijeme pandemije. Jedan od najvažnijih primjera bit će SmartST, jedna od najmodernijih i najvećih kargo podružnica u svijetu, koji se nalazi na aerodromu Istanbul, a koji će koristiti inovacije poput dronova, robotike i automacije te digitalizacije”, rekao je Ayci.

Turkish Cargo je jedan od najbrže rastućih kompanija za transport avioputem, a svoje aktivnosti je nastavio i tokom pandemije.

Hrana, humanitarna pomoć, lijekovi, maske i medicinska oprema bili su samo dio tereta koji je Turkish Cargo prevezao u mnoge dijelove svijeta. Uposlenici su radili 24/7 kako ne bi bila prekinuta opskrba lijekovima. Turkish Cargo je transportovao svaki dvadeseti aviokargo u svijetu tokom ovog perioda.

Turkish Cargo ima i najširu direktnu kargo aviomrežu, a roba se transportuje u više od 300 destinacija u svijetu, od toga 95 je direktnim linijama.

Turkish Airlines, koji je najbolja teretna aviokompanija u Evropi, ima za cilj da 2023. godine bude među top pet u svijetu.

 

0