Možemo uraditi zamišljeno

DEBLOKADA

PRIJEDOR! Šta da je ovaj arsenal pronađen kod Bošnjaka s dužom bradom?

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor su, u ranijem periodu, preduzimajući niz operativnih aktivnosti usmjerenih na uličnu redukciju prodaje narkotičkih sredstava, kontrolom lica i pretresima stambenih objekata, pronašli i oduzeli narkotička sredstva, oružje, municiju i eksplozivna sredstva, saopšteno je iz PU Prijedor.

“Kontrolom stambenog objekta koje koristi O.B. iz Prijedora pronađeni su i oduzeti: vojna puška M76, automatska puška, pištolj marke „CZ“, kubura, dvije ručne bombe, 24 okvira za pušku, tri optike, prigušivač, 2.163 metka različitog kalibra, zelena biljna materija (marihuana) ukupne mase 4,97 grama, kao i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku”, javlja Anadolu Agency (AA).

Ako zamislimo da je ovaj arsenal pronađen u Bužimu, Sarajevu, Tešnju, Konjicu ili Kalesiji kod Bošnjaka, još da kojim slučajem ta osoba ima dužu bradu i nešto više od ilmihala od islamske literature, vjerovatno bi mediji i političari u RS-u napravili mega priču o islamskom terorizmu koji je prijetnja i za Srbe i za Evropu. Uključio bi se ekspert Dževad Galijašević i sve bi bilo začinjeno riječima terorizam, vehabije, džihadisti, ISIL. S druge strane, sada kada je kod Srbina iz Prijedora pronađena lepeza ubojitih sredstava, ne postoji dovoljno energije i pronicljivosti da se to iznese u javnost kako bi barem objektivno bila upoznata sa razmjerama opasnosti. To je potrebno, ne da bi se stvarao strah među stanovništvom, već da bi se eliminirao barem dio izmišljotina o opasnim muslimanima u srcu Evrope.

DEBLOKADA.COM

Pašović afirmira islamofoba Markovinu koji je vrijeđao “zamotane” žene, ali i kršćane