Možemo uraditi zamišljeno

DEBLOKADA

Huseinović najavio ucijenjenog oficira ARBiH koji će “svjedočiti” protiv Dudakovića

Nakon što je javnosti obznanjeno da je komandant 35. divizije Trećeg korpusa Armije RBiH general Fadil Hasanagić svjedočio protiv generala Sakiba Mahmuljina, dio javnosti, koji nije zaokupiran temama iz srbijanskog svijeta glume, ostao je zaprepašten ovom činjenicom. Bosanskohercegovački autor dokumentarnih filmova Avdo Huseinović najavio je sličan scenarij koji će se desiti na suđenju generalu Atifu Dudakoviću. Prenosimo Huseinovićeva saznanja koja je podijelo sa korisnicima društvenih mreža:

Ima jedan naš oficir, biće svjedok protiv Dudaka. Srbi ga imaju u šahu jer je pokušao registrovati auto u Prijedoru, koje je uzeo prilikom oslobađanja Sane, a pripadalo je nekom lokalnom Srbinu. Nagodba je da lažno svjedoči.

U procesu Naseru Oriću pred Sudom BiH glavni svjedok je bio Bošnjak iz okoline Bratunca, koji nije uopšte bio pripadnik Armije RBiH i koji je pobjegao u Srbiju da ne ode na izdržavanje zatvorske kazne za 11 krivičnih djela na području Tuzlanskog kantona, jedno od njih je da je upratio šehidsku majku na namazu, udario je nekom palicom i oteo joj šehidsku penziju u Banovićima. Svjedočio je iz Beograda.

Ovo je pojava koja je puno dramatičnija od onoga kako to trenutno izgleda, objasnio je Huseinović.

DEBLOKADA.COM