Možemo uraditi zamišljeno

DEBLOKADA

Armin Cibra ugošćen u pakistanskoj ambasadi, ambasadoru poklonio knjigu “Dosije Šćepo”

Dugogodišnji vozač i pratilac Fahrudina Radončića, Armin Cibra, bio je gost u Ambasadi Islamske Republike Pakistan u BiH. Cibra je autor knjiga “Fahrudin Radončić – mafijaš u podzemlju Balkana” i “Dosije Šćepo”, te je bio zaštićeni svjedok Specijalnog tužiteljstva EULEX-a u sudskom procesu koji se pred Osnovnim sudom u Prištini vodio protiv Nasera Keljmendija. U povodu ovog zanimljivog prijema, gdje u zvaničnu posjetu jednom diplomatsko-konzularnom predstavništvu dolazi građanin, pokazatelj je da pakistanski ambasador nije zaboravio niti oprostio Radončićevu prijetnju da će ga proglasiti personom non grata. Ambasador je čak i sa Cibrom napravio fotografiju držeći knjigu “Dosije Šćepo”. Cibra je izjavio da mu je “bila čast upoznati ambasadora Pakistana u BiH, njegovu ekselenciju, gospodina Muhammada Khalid Raoa”. Prenosimo Cibrino saopćenje za javnost povodom ovog susreta:

Uvaženom ambasadoru sam ovom prilikom uručio moje knjige “Mafijaš u podzemlju balkana” i “Dosije Šćepo”, koje obiliju dokumentima i svjedočenjima o organizovanoj kriminalnoj djelatnosti brojnih osoba iz BiH, a pogotovo o organizovanoj kriminalnoj djelatnosti Fahrudina Radončića, ministra sigurnosti BiH, koji je u poslednjem periodu lično iznio niz mafijaških uvreda i prijetnji na račun pakistanskog ambasadora Muhammada.

Obzirom da Bosna i Hercegovina od prvog dana svoje nezavisnosti ima izuzetnu podršku Pakistana ,a ona je naročito bila vidljiva tokom agresije na našu zemlju, ambasadoru sam se kao veteran policije BiH u svoje lično ime, kao i u ime svih patriota naše zemlje zahvalio na toj pomoći.

Ambasadora Muhammada sam detaljno upoznao o liku i djelu mafijaša Fahrudina Radončića, o njegovoj povezanosti sa vođama balkanskih narko-kartela sa crne američke liste i srbijanskim tajkunima i ratnim zločincima, učešću u organizaciji ubistva ratnog komandanta Ramiza Delalića Ćele, prijetnjama smrću svjedocima iz tog predmeta, učešću u organizaciji paljenja zgrade Predsjedništva BiH i stambenih objekata i automobila svjedocima iz tog predmeta, organizaciji monstruoznih prijetnji svjedocima ubistvom njihove maloljetne djece, kao i drugim aktivnostima kojima Radončić putem svojih medija i na druge načine kontinuirano nanosi veliku štetu Bošnjacima muslimanima u BiH.

Ambasadoru Muhammadu poželio sam ugodne ramazanske rane i boravak u našoj zemlji. Strane diplomate u našoj zemlji trebaju da se osjećaju sigurno i ne dopustivo je da ambasadorima naših prijateljskih zemalja prijeti deportacijama i vrijeđa ih jedan okorjeli mafijaš Fahrudin Radončić.

Osim ambasadoru Pakistana, knjige sam uručio i Američkom ambasadoru, visokom predstavniku u BiH, šefu Delegacije EU i specijalnom predstavniku EU, šefu misije OSCE-a u BiH, komandantu NATO Štaba u Sarajevu, kao i drugim stranim i domaćim visokim zvaničnicima u BiH.