U povodu slobodarskih dana: Velika zastava BiH iznad herojskog Bužima (Video)

Na starom gradu Bužim 4. avgusta se zavijorila velika zastava Bosne i Hercegovine u susret velikoj manifestaciji Slobodarski dani viteškog grada Bužima.

Zastava je dimenzija 3,5 x 7 metara a visina jarbola je 14.

Postavljanju jarbola i zastave prisustvovao je i načelnik općine Bužim Mersudin Nanić koji je tom prilikom izjavio:

“Podižemo danas zastavu naše domovine Bosne i Hercegovine iznad našeg viteškog grada Bužima u ime svih šehida, ratnih vojni invalida, demobilisanih boraca i patritota 505. viteške brigade, a sve u znak slobode koju danas uživamo. Ovo je samo mali znak i poruka svima koji udaraju na temelje naše domovine da mi u Bužimu volimo svoju domovinu i da smo opredjeljeni da čuvamo i očuvamo svoje vrijednosti.

Iskreno se nadam da će se zastava naše domovine vioriti iznad Bužima sve do Sudnjeg dana i da ćemo svi živjeti u miru i slobodi i zajednički graditi naš Bužim. Slobodarski dani mogu da počnu.”

Podižemo danas zastavu naše domovine Bosne i Hercegovine iznad našeg viteškog grada Bužima u ime svih šehida, ratnih vojni invalida, demobilisanih boraca i patritota 505. viteške brigade, a sve u znak slobode koju danas uživamo. Ovo je samo mali znak i poruka svima koji udaraju na temelje naše domovine da mi u Bužimu volimo svoju domovinu i da smo opredjeljeni da čuvamo i očuvamo svoje vrijednosti.Iskreno se nadam da će se zastava naše domovine vioriti iznad Bužima sve do Sudnjeg dana i da ćemo svi živjeti u miru i slobodi i zajednički graditi naš Bužim. Slobodarski dani mogu da počnu.

Posted by Mersudin Nanić, Općinski načelnik Općine Bužim on Sunday, August 4, 2019

 

0