Možemo uraditi zamišljeno

DEBLOKADA

Trojka i za svoje vijećnike rekla da su “moralne nakaze”

Nakon što se ispostavilo da neki članovi tadašnje Četvorke nisu saglasni sa naredbama lidera ovog političkog bloka, pa su glasali mimo njihovih diktata, Elmedin Konaković, Predrag Kojović i Nermin Nikšić obratili su se javnosti zajedničkom izjavom.

“Žao nam je što se gospodin Bogić Bogićević izjasnio da odustaje od kandidature za gradonačelnika, ali njegov postupak razumijemo. Mi se ipak trajnih vrijednosti ne možemo odreći tako lako, a Bogić Bogićević to jeste”.

Dodali su još nešto što je usmjereno protiv šest koalicionih kolega koji nisu glasali za Jasmina Ademovića pri kandidaturi za predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

“Shvatamo u potpunosti da gospodinu Bogićeviću ne treba da bude predmet prljavih igara beskrupuloznih mešetara i moralnih nakaza”, napisali u Dino, Peđa i Neka.

Kako je 18 vijećnika odbilo glasati za kandidata Četvorke, a uvažavajući ni da Abdulah Skaka niti Ibrahim Hadžibajrić nisu uopće vijećnici, jasno je da pod “moralne nakaze” Dino, Peđa i Neka smatraju i one vijećnike koji su dio Četvorke. Umjesto da razmisle da li je očito protežiranje privilegovanih na štetu običnih članova Četvorke, ili pokušaj postavljanja Ivane Marić koja je pokazala mnogo šovinizma prema Bošnjacima, razlog da pojedinci odbiju biti puki poslušnici, Dino, Peđa i Neka svoje vijećnike nazivaju “moralnim nakazama”.

DEBLOKADA.COM

DINO MUSTAFIĆ! “Kulturnjak” za kojeg su ljiljani i Mahmuljin sramota