Možemo uraditi zamišljeno

DEBLOKADA

DINO MUSTAFIĆ! “Kulturnjak” za kojeg su ljiljani i Mahmuljin sramota

Proslavljeni komandant Trećeg korpusa Armije RBiH Sakib Mahmuljin prvostepeno je osuđen na deset godina zatvora. Za sada je utvrđeno da je kriv za krivično djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, ratni zločin protiv ranjenika i bolesnika i ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Svi koji nose BiH u srcu i koji su svjesni šta je značilo braniti zemlju u vrijeme agresije, svjesni su Mahmuljinove uloge, pogotovo u oslobađanju Vozuće. Zbog toga su bile brojne reakcije na ovu odluku Suda BiH. Tako je u Zenici organiziran skup podrške generalu. Šokantno je što je na vijest i fotografiju o događaju, bh. režiser i višedecenijski korisnik javnih budžeta Dino Mustafić izjavio:

– Ovakvi skupovi su sramota za one koji ih organizuju i za one koji u njima učestvuju, napisao je režiser na svom Twitter nalogu.

Ova izdajnička, a slobodno se može reći i agresorska teza, po kojoj je sramota nositi zastavu sa ljiljanima i učestvovati u podršci  generalu ARBiH, pokazuje svu izopačenost sarajevskog građanskog kruga. Njegovi pripadnici i prvaci priređuju ovakva poniženja braniteljima i narodu koji je bio napadnut. U vremenu dok je bio ugrožen naš opstanak, Mustafić i njemu slični su uživali u pozadinskim kulturno-umjetničkim aktivnostima, fizički i egzistencijalno osigurani zalaganjem, ranama i hrabrošću onih koje sada kritikuju i prozivaju ratnim zločincima.

Još je jedna toksična isparina Mustafićeve logike. Po njoj, svi oni koji su van njegovog ideološkog kruga ne trebaju imati suđenje, njima se krivica može odrezati odoka, bez da se dokaže kroz normalan postupak koji će rezultirati pravosnažnom presudom. Golootočka logika bajraktara demokratije i ljudskih prava.

Velikosrpski narativ Dine Mustafića

DEBLOKADA.COM

Pašović afirmira islamofoba Markovinu koji je vrijeđao “zamotane” žene, ali i kršćane