Možemo uraditi zamišljeno

KNOCK OUT

Bogićević demantirao Konakovića, kriva je Četvorka a ne Skaka

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković podnio je krivične prijave protiv Abdulaha Skake i Ibrahima Hadžibajrića zbog rezultata sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva na kojoj kandidat NiP-a Jasmin Ademović nije dobio većinu za prvog čovjeka Gradskog vijeća.

“Naime, u proteklih nekoliko sedmica, nezapamćen ili nezabilježen je pritisak na gradske vijećnike koji su danas glasali o rukovodstvu i koji bi trebali glasati za gradonačelnika”, rekao je Konaković.

Konakovića je demantirao sam Bogić Bogićević, dugo najavljivani kandidat za gradonačelnika Grada Sarajeva. On je problem vidio u Četvorci, a ne u Skaki i Hadžibajriću.

Bogićević je uputio pismo predsjedniku SDP-a BiH Nerminu Nikšiću u kojem ga obavještava o neopozivoj odluci da povuče kandidaturu za tu poziciju. Bogićević je naveo da je ona očigledno postala kamen spoticanja u koalicionim odnosima “Četvorke”, koja je tim povodom pokazala evidentno nejedinstvo na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva.

Smatra da je to nejedinstvo svojevrsna poruka da unutar “Četvorke” on nije poželjan kandidat za pomenutu odgovornu funkciju.

DEBLOKADA.COM

Šta je bilo s dedom koji je stopao na autoputu kod Zenice?