Možemo uraditi zamišljeno

KNOCK OUT

KOMŠIĆ! Međunarodna zajednica da osudi Dodikove špekulacije o nezavisnosti RS

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je danas da se nada da če međunarodna zajednica osuditi posljednje špekulacije Milorada Dodika o nezavisnosti Republike srpske.

Komšić je reagirao na izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da treba ubrzati miran razlaz u BiH i da vjeruje da će brzo doći to vrijeme, te ocijenio da bi Republika srpska kao nezavisna država sigurno imala bolji standard. Dodik je istakao da ne vjeruje u budućnost postojanja BiH, te naglasio da se u političkom smislu zalaže za miran razlaz BiH i etabliranje Republike Srpske kao nezavisne države.

– Poruke od strane gospodina Dodika o proglašenju nezavisnosti entiteta RS i formiranju paraentiteta takozvane Herceg Bosne, u suprotnosti su sa Dejtonskim sporazumom, te značajno narušavaju mir i stabilnost u regionu. Nadam se da će predstavnici međunarodne zajednice u BiH osuditi takve najave, koje bih ovom prilikom nazvao i špekulacijama i bespotrebnim dizanjem tenzija, iako nisam siguran da se samo radi o špekulacijama i dizanju tenzija – rekao je Komšić za Fenu.