Možemo uraditi zamišljeno

KNOCK OUT

Probosanske snage na pragu poraza u Mostaru, slaba izlaznost Bošnjaka

Centralna izborna komisija BiH objavila je podatke o izlaznosti na izborima u Mostaru u 11 sati. Prosjek je ohrabrujući, ali razloženi podaci unose zabrinutost. Naime, prosjek za Mostar je bio 16,97%, što je nešto više od prosjeka zabilježenog u Federaciji BiH u 11 sati 15. novembra, kada je izlaznost bila 14,82%.

Ipak, prosjek je podigla velika izlaznost zabilježena u Gradskim područjima 4, 5, i 6, dakle na takozvanoj zapadnoj strani Mostara: Jug – 19,1%, Zapad – 18,66% i Jugozapad – 17,31%.

Na takozvanoj istočnoj strani Mostara, u Gradskim područjima 1, 2 i 3, izlasnost je iznosila: Stari Grad – 15,6%, Jugoistok – 15,41% i Sjever – 15,33%.

Ako bude nastavljena ova tendencija, HDZ će imati dominaciju u Gradskom Vijeću Grada Mostara. Opasnost od ovih brojki su uvidjeli mnogi korisnici društvenih mreža koji pozivaju Mostarke i Mostarce da olovkom odbrane Biser na Neretvi. Njihovi vapaji da se pomogne Mostaru, uveliko podsjećaju na ratne izvještaje kada se Mostar branio od HVO-a i HV-a. Tada je Mostar sačuvan.

DEBLOKADA.COM