Možemo uraditi zamišljeno

DEBLOKADA

SARAJEVO JE PALO! Trojkin Stevanović žali za pukovnikom VRS kojeg je odlikovao Karadžić

Gradski vijećnik SDP-a dr. Dragan Stevanović na Facebooku napisao je oproštajnu poruku:

“Posljednji pozdrav dobrom čovjeku kojem su uvijek na prvom mjestu bili visoki Hipokratovi principi i vrsnom hirurgu, dr. Dragoljubu Lazareviću”, napisao je Stevanović.

Dr. Lazarević je preminuo 18. januara 2022. g. u Beogradu. Za one koji ne znaju dr. Lazarević je poznati hirurg, koji je dio svog radnog vijeka proveo u sarajevskoj Vojnoj bolnici. Nama je posebno zanimljivo što je preminuli izdao Sarajevo i Opću bolnicu, svoje kolege i pacijente i krenuo za Radovanom Karadžićem još dok Sarajevo nije znalo da mu se sprema opsada i agresija. Dr. Lazarević se tako već na početku aprila 1992. g. obreo u Podromaniji kod Sokoca, u Bolnici Glavnog štaba Vojske Republike Srpske. Dr. lazarević je imao i visoki čin – pukovnika. U podromanijskoj Bolnici Glavnog štaba VRS dočekao je odlazak u penziju. Nije krio zadovoljstvo kada mu je načelnik Bolnice, njegov kolega – doktor Tomislav Taušan, predao “Orden Karađorđeve zvezde”, kojim ga je odlikovao ratni zločinac, predsjednik RS dr. Radovan Karadžić.

Zanimljivo je što nema reakcija na Stevanovićeve pohvale odmetniku, izdajniku iz plejade Karadžićevih fašisoidnih figura. Posve je nepojmljivo da je Sarajevo izgubilo osjećaj za žestoku reakciju na ovakva iživljavanje nad njegovom žrtvom i amnestiranje nosilaca zločinačkih uloga u doba agresije. Vlast u Sarajevu, zloglasna Trojka, dovela je na bitna mjesta osobe poput notornog Stevanovića. U nadi da će neko u Sarajevu uputiti kritike, ili barem primijetiti ovo ljubovanje sa agresorima, Deblokada iskazuje gađenje i prezir nad potezom ljubitelja agresorskih kadrova.

Dr. Dragoljub Lazarević, pukovnik VRS, od Radovana Karadžića odlikovan Oredom Karađorđeve zvezde