DAMIR NIKŠIĆ! Uvrede i ismijavanje stanovništva Vogošće i Ilijaša

Koliko je demokratija u Bosni i Hercegovini krivo shvaćena, mnogo je primjera. Ne da postoje općinske i gradske stranke, već ih imaju i pojedinci. Koliko god da su za to krivi avanturisti i različiti narcisi, toliko je i krivo građanstvo koje ne prepoznaje njihovu ublehu, pa im daje glasove vjerujući da će biti neke društvene koristi od njihovog izbora u parlamente.

Jedan od primjera je živopisni Damir Nikšić. Povjerenje publike nije znao iskoristiti i ponuditi kvalitetna rješenja za poboljšanje života u Kantonu Sarajevu, gdje je zastupnik u skupštini. Umjesto toga, osnovao je neku stranku, čini nam se nešto oko ekologije, zaboravili smo naziv. Koliko je ozbiljan i koristan Nikšić, pokazuje njegov oglas na društvenoj mreži Facebook:

Vogošća i Ilijaš? Progresivne načelnice? Ima li raspoloženih, ambicioznih, između ostalog i ekološki osviještenih žena da su se voljne kandidovati?

Traženje kandidata za načelničke pozicije preko oglasa na društvenim mrežama, krajnja je tačka neozbiljnosti, političke nedovoljnosti i ismijavanja demokratije, čak i izrugivanja sa glasačkim tijelom koji mu je dalo podršku, ali i sa onim od kojeg je traži u svom političko-cirkusantskom aktivizmu. Osim što se ismijava sa glasačima, Nikšić ovako i ponižava općine za koje traži kandidate za predstojeće izbore u BiH. Vogošća i Ilijaš su lokalne zajednice koje zbog svojih potencijala, stanovništva, ali i žrtve koju su dale tokom agresije, ne zaslužuju ovakvo poigravanje.

Kao i Nikšić, i jedan njegov istomišljenik vrijeđa stanovnike Vogošće i Ilijaša: Ma tamo je zauvijek zacementirana SDA, seljačke sredine prepune zalupanih, korumpiranih ličnim interesom izbjeglica, od kojih je ogromnu većinu SDA zaposlila u državne službe, tamo nema pomoći poštenom svijetu, posebno gradskoj raji”, napisao je Adnan Dudić ispod Nikšićevog oglasa. 

Nije Nikšić slučajno privukao ove fašistički nastrojene idiote, koji idu dotle da čak vrijeđaju i one koji su nekako izbjegli logore i masovne grobnice. Treba podsjetiti da je Nikšić poznat po tome što je Armiju Republike Bosne i Hercegovine nazvao klerofašističkom vojskom, pravdajući svoje dezerterstvo i bijeg od obaveze da brani Sarajevo. Nikšić je Ismeta Hadžića-Muteveliju, penzionisanog generala Armije RBiH, nosioca najvišeg ratnog priznanja Armije RBiH “Zlatni ljiljan” i ratnog komandanta Dobrinjske brigade nazvao bošnjačkim fašistom. Zastupnik je pozivao na brisanje iz memorija genocid nad Bošnjacima u Srebrenici nazivajući ga “komemoracijom i evociranjem stravične stvarnosti iz devedesetih”, pri tome ističući da mu je bitnije praćenje utakmice hrvatske fudbalske reprezentacije. Iskazivao je antipatije prema braniteljskoj i izbjegličkoj populaciji u Sarajevu kritizirajući “stihijsku izgradnju”. Ovaj političar primijetio je i kritizirao “debalans” u strukturi čuvara parkinga u Sarajevu, tražeći da tu budu zaposleni i vojnici HVO-a i VRS. Konceptualni umjetnik je u sarajevskom tramvaju poručivao “čuvajte se ratnih zločinaca koji žive među vama”, iako je jasno da to nije sredina u kojoj ima ratnih zločinaca.

DEBLOKADA.COM

Slična objava:

 

0