EKSKLUZIVNO! MODEL ‘BRATIĆ’: Pokušaj smjene članova SDA i u Bratuncu

Nakon što smo objavili da je na sjednici Skupštine Opštine Bratunac, koja je održana 23.9.2019., bila inicijativa da se na dnevni red stavi smjena tri člana SDA, iako tada nismo imali informaciju ko je to uradio i zbog čega, Deblokada donosi još jednu ekskluzivnu informaciju i potvrdu naših analiza.

Došli smo do dokumenta koji potvrđuje da je do prijedloga razrješenja sa funkcija predsjednika Skupštine Opštine Ćazima Jusupovića, zamjenika načelnika Opštine Saliha Dubičića i načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Ševke Karića došlo zbog njihovog članstva u SDA, a zbog Deklaracije ove stranke usvojene na 7. kongresu u kojoj se potvrđuje da je Republika BiH stremljenje ove partije.

Predsjednik Opštinskog odbora Ujedinjene srpske Bratunac, Miladin Radović, potpisnik je dokumenta “Poziv svim koalicionim strankama Opštine Bratunac” u kojem, referirajući se na Deklaraciju SDA, tvrdi da je “direktno usmjerena protiv interesa Republike srpske i duboko zadire u postojeće državno uređenje BiH kojim je garantovan status Republike srpske i srpskog naroda kao konstitutivnog naroda”.

U nastavku teksta dokumenta Radović je pozvao “sve srpske političke partije okupljene oko koalicije koju čine SNSD, Ujedinjena srpska, DNS, SP, DS i NDP, na hitan sastanak na kojem bi se razmatrala smjena delegata SDA koji su glasali za Deklaraciju SDA”. U dokumentu se navodi da Jusupović, Dubičić i Karić čine skupštinsku većinu.

Podjećamo, da je po ovom scenariju većina u Narodnoj skupštini Republike srpske smijenila svog potpredsjednika, člana SDA Senada Bratića.

Ipak, četiri dana nakon sačinjavanja ovog dokumenta, 23.9. na sjednici Skupštine Opštine Bratunac, ova inicijativa nije dobila podršku za uvrštavanje na dnevni red.

DEBLOKADA.COM

Dokument kojim se poziva na jedinstveni stav koji treba dovesti do smjene tri člana SDA u Opštini Bratunac

.

0