Možemo uraditi zamišljeno

NAROD GOVORI

Pušina dobija podršku i iz drugih stranaka, Hadžibajrić ima teret organizovanja parade

Na bosanskohercegovačkoj političkoj sceni desio se presedan. Iako je član Predsjedništva Stranke za Bosnu i Hercegovinu, akademik prof. dr. Suad Kurtćehajić podržao je Jusufa Pušinu, kandidata Stranke demokratske akcije za načelnika Općine Stari Grad.

– Jusufa Pušinu podržavam neovisno od stranke i podržao bih ga da je kandidat bilo koje stranke. On je čovjek koji bi ruku u vatru stavio za Bosnu a uz to je veoma inteligentan i sa velikim životnim iskustvom. Zato molim moje prijatelje koji žive u općini Stari Grad da daju glas ovom velikom čovjeku za načelnika u Općini Stari Grad, napisao je Kurtćehajić.

Hadžibajrić također ima podršku. Uglavnom su to vlasnici ugostiteljskih radnji i njihovi zaposlenici. Teško je vjerovati da predsjednik NBL-a može sa ovom strankom postići rezultate, dok su mu saradnici frizeri i konobari. Uvažavajući njihovo ljudsko dostojanstvo, nije opravdano nadati se da ovakvi profili mogu biti pouzdani partneri Hadžibajriću u nečemo što je izuzetno ozbiljan posao, a politika i vođenje lokalne zajednice to zaista jeste.

Osim ovoga, jedna od presudnih stvari na slijedećim izborima biće i činjenica, a koju će teško oprostiti stanovnici Starog Grada, što je aktuelni načelnik ove specifične lokalne zajednice Hadžibarić, iako sa skromnim kapacitetom u Skupštini Kantona Sarajevo, bio dio političke fronte koja je organizirala LGBTIQ paradu u Sarajevu. S obzirom na sastav stanovništva, ali i na kulturno-historijske karakteristike Starog Grada, te da je to sredina koja odiše islamskim karakterom, vjerovatno da će ta činjenica biti politički kobna za Hadžibajrića.

Osim toga, Hadžibajrić nikada nije odgovorio na pitanje otkuda on u relacijama sa Selvedinom Bulbulom, po optužnici zbog koje nije na slobodi, on je organizator prostucije. O ovoj vezi, koju su potvrdile autentične fotografije, Deblokada je prva pisala.

DEBLOKADA.COM

Preporučujemo:

EKSKLUZIVNO! Otkuda Hadžibajrić uz organizatora prostitucije Selvedina Bulbula?