EKSKLUZIVNO! Otkuda Hadžibajrić uz organizatora prostitucije Selvedina Bulbula?

Zamislite koliko se ogriješio o zakon Selvedin Bulbul kada je u aprilu 2019. Kantonalni sud u Sarajevu odbio sporazum o priznaju krivice koji je optuženi potpisao sa Tužilaštvom KS. Nije bilo dovoljno 15 mjeseci zatvora, na šta je pristao Bulbul, za djela koja je počinio.

Godinama se kroz komentare običnih građana, a ne samo iz krugova političke konkurencije, može čuti kako aktuelni načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić ima uplive u nezakonitim radnjama, i da je povezan za osobama iz kriminalnog miljea. Deblokada dolazi do fotografija koje daju pravo da se razmisli o tačnostima takvih navoda.

Vidljivo je da je Hadžibajrić u nekoliko navrata bio u društvu Bulbula. Treba podsjetiti da je Bulbul uhapšen i pritvoren zbog krivičnih djela nedozvoljene trgovine, navođenja na prostituciju i pranja novca. Po optužnici koja nije oborena, tereti se da je od 2008. do 2018. godine u noćnom klubu “Orlando” u Sarajevu suorganizirao pružanje seksualnih usluga za što je vrbovao veliki broj djevojaka kojima je obećavana brza i dobra zarada. Djevojke koje je sa saradnicama podvodio, pružale su seksualne usluge po cijeni od 150 do 200 maraka. Od navedenog novca Bulbul je kupovao pokretne stvari, automobile i nekretnine te ostatak čuvao u sefu u svom stanu na Dobrinji u Sarajevu.

Kako će Hadžibajrić opravdati druženje sa ovakvim osobama? Teško je vjerovati da je načelnik Starog Grada upleten u prostituciju, ali je za njega trajno kompromitirajuće umrežavanje sa ovakvim licima. Fotografije to dokazuju. Nije Hadžibajrićev prijatelj/saradnik povezan samo sa prostitucijom. Bulbul je do hapšenja bio jedan od prvih ljude Prve stranke. Ona nije poznata po programu ili izbornim rezultatima, već po trgovini biračkim mjestima na šta je javno upozoravao Ćamil Duraković. On je ukazao na to kako Amer Bekan, predsjednik Prve stranke, trguje biračkim odborima, a na štetu Bošnjaka iz Srebrenice.

No, nije ni to sve. Dok je kupovao automobile i nekretnine, Bulbul je govorio da je gladan i predvodio proteste boračke populacije koji su se održavali ispred zgrade Vlade FBiH. Iste one kape sa grbom RBiH, koje je po danu koristio za pokušaj stvaranja privida pripadanja ovoj osjetljivoj kategoriji, navečer su bile dekor djevojkama u njegovom klubu.

Trgovina sudbinom Srebrenice i u korist velikosrpskog političkog bloka, to je činila stranka koja je u Bulbulu vidjela kadar dostojan provođenja svoje “politike”. Dok je od organizovanja prostitucije sticao desetine hiljada maraka, Bulbul je kidnapirao potrebe boračke populacije i lažno se predstavljao. Otkuda Hadžibajrić uz ovakve profile? Kakva je njegova motivacija da s njima sarađuje? Da li su i ove fotografije montaža, kako je to Hadžibajrić znao navoditi za optužbe da je povezan sa kriminalcima? Umjesto odgovora, vjerovatno ćemo čuti kontraoptužbe, o napadu na njega.

Upravo bi razložno objašnjenje trebalo doći što prije, jer u suprotnom, to suorganizatora parade u Sarajevu Hadžibajrića može koštati i nepovjerenja građana Starog Grada. Pogotovo jer umjesto njega oni mogu birati Jusufa Pušinu, čovjeka koji se čitav život borio protiv Bulbula i sličnih. Pušina je stručnjak za sigurnost, doprinio je opstojnosti BiH, još od prijeratnog perioda, a dakako i u ratu, i lično i institucionalno se uspješno borio protiv kriminala. Koliko je znanje i vizija Pušine, govori i to da je on osnovao Fakultet za kriminalistiku u Sarajevu.

DEBLOKADA.COM

Bulbul kao vođa boračkih protesta

 

Bulbulovo privođenje u akciji “Neon”
1+