Možemo uraditi zamišljeno

NAROD GOVORI

Trojka za načelnika policije u Novom Gradu postavila Željka Klisaru sa Pala, čovjeka Biljane Plavšić

Kada se gleda izvana, stanje u Bosni i Hercegovini nekada izgleda neodrživo. Bh. državljani iz diajspore osluškuju da li će ih po povratku u domovinu zateći država u svojim granicama. Još jedna kap koja je prelila ionako prepunu čašu, jeste informacija da je za načelnika Policijske uprave Novi Grad Sarajevo postavljen izvjesni Željko Klisara. Za njega se tvrdi, a on to nije demantovao, da je tokom rata bio u RS-u. Vjerovatno je ovo tačno jer Klisara (i sada) stanije u Mokrom na Palama. Nevjerovatno je da u Sarajevu na ovako bitnu poziciju Vlada KS preko policijskog komesara postavlja čovjeka koji je tokom agresije bio na strani Radovana Karadžića. Tim više, ovo je opasno jer je takva osoba u srcu sigurnosnog sistema u Sarajevu. Neke informacije je objavio i Nihad Aličković, tvrdokorni borac za istinu o agresiji na BiH i svim aspektima suočavanja sa prošlošću.

“Željko (Klisara) je inače poznato ime i prezime iz tekstova medija o prljavim igrama unutar MUP-a Kantona Sarajevo. Željko Klisara, je poslije nekoliko krivičnih prijava, ali i serija tekstova u medijima sklonjen s pozicije komandira jedinice za saobraćaj. Da bi slučaj bio još gori, sada se nalazi na poziciji načelnika PU Novi Grad Sarajevo. Kako to da je Klisara mogao biti komandir u JZS, a sada načelnik PU Novi Grad, a ima samo diplomu Fakulteta za saobraćaj? Kako je moguće da su zaobiđeni toliko školovani ljudi, vrhunski kriminalisti i pravnici sa puno boljim biografijama. Inače, za informaciju, Klisara je čudnim putevima završio na rukovodećim pozicijama MUP-a u KS-u, dok je prije toga u RS radio kao dispečer autobuskog saobraćaja. Svoj uspon u karijeri Klisara može zahvaliti osuđenoj za ratne zločine Biljani Plavšić s kojom je imao poseban odnos što je javnosti poznato odavno”, objasnio je Aličković.

Napominjemo da postavljanja na ove pozicije vrši policijski komesar Kantona Sarajevo Nusret Selimović. Selimovića je postavila vlast Šestore, odnosno sadašenje Trojke.