Merjem je ovo prvi dan u školi, otac Jasmin je nije mogao odvesti u školu zbog Olega Čavke

Jasmin Mulahusić, prvi državljanin BiH koji je uhapšen zbog optužbi koje se mogu smatrati za uvođenje verbalnog delikta, objavio je krajnje emotivnu ličnu crticu. Kako navodi, on zbog samovolje državnog tužioca Olega Čavke koji mu još nije vratio lične dokumente, oduzete stvari i automobil, nije mogao biti sa svojom kćerkicom na jedan poseban dan u njenom životu. Prenosimo Mulahusićevu objavu:

Danas je Merjemin prvi školski dan. Nisam je mogao odvesti u školu zbog odluke korumpiranog tužitelja Olega Čavke da mi iz osvete zbog prozivanja njegove koruptivnosti zagorča život. Tužan sam zbog toga što je nisam odveo lično do školskih vrata odgovarajući na svako njeno usputno radoznalo pitanje i držeći je za ručicu uživajući u njenom prvom susretu sa školskom klupom, školskom tablom, sa ostalim mališanima, sa igraonom…

Ali ovo je samo jedan dan od Božijih dana. Važno je to znati jer biće dana za megdana. Biće pobjeda i nanošenja poraza, uz Božiju pomoć.

Bebo moja, neka ovo bude novi početak naših pobjeda, inšallah. Neka ti je sretno i berićetno u tvom traženju znanja, a znanjem i vjerom u Boga dostići ćemo vrhove, i neprijatelje ćemo gledati sa visina. Voli te babo tvoj, napisao je Mulahusić.