BOMBA IZ NOVOG GRADA! NiP pravi većinu kupujući vijećnike

Tajib Delalić podnio je danas ostavku na mjesto predsjedavajućeg Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo na koju je izabran 13. januara, a kao razlog naveo je opstrukcije određenog broja vijećnika u Općinskom vijeću koji žele ostvariti lične interese.

Kako je naveo u pismu, nakon što je konstituirano Općinsko vijeće i izabrani vijećnici Gradskog vijeća Drago Jurić (USD) i Bajro Biber (BOSS) počeli su iznositi zahtjeve za zapošljavanje u državnoj službi ili javnom sektoru članova porodice i stranačkih aktivista u zamjenu za njihovo dalje učešće u radu većine u Općinskom vijeću.

– Izigravajući tako mene i ostale kolege koji smo ih podržali prilikom izbora za vijećnike Gradskog vijeća, ova dvojica vijećnika blokirali su rad Općinskog vijeća. Prvo su u saradnji s klubom Naroda i pravde blokirali usvajanje Programa rada Vijeća, a zatim i oborili dnevni red treće radne sjednice Općinskog vijeća – naveo je Delalić.

Tvrdi da je vijećnik Bajro Biber u komisije Gradskog i Općinskog vijeća pored sebe predložio svog sina i kćerku i na općinskom i gradskom nivou, a  zahtijevao je i zapošljavanje sina u stalni radni odnos s visokom stručnom spremom u državnoj firmi.

Građane ja pozvao da im nikada više ne ukažu povjerenje na izborima, a istražne organe i Tužilaštvo da prate gdje će biti zaposlen Nedim Biber, sin vijećnika Bajre Bibera, kako bi se utvrdila trgovina utjecajem, saopćeno je iz službe Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo.