Možemo uraditi zamišljeno

DEBLOKADA

PRIJETNJE ISLAMSKOJ ZAJEDNICI! Na Fatmirovom skupu poruke o međumuslimanskom građanskom ratu

U Zenici je organizovan skup “slobodnih, nezavisnih intelektualaca” u organizaciji Fatmira Alispahića. Ako zanemarimo ideje i stavove kojih se ne bi postidjeli ni Karadžić, Plavšić, Koljević i Kusturica, po kojima su Bošnjaci i Islamska zajednica najveći problem za suživot u BiH, opet moramo ostati zatečeni porukama rata i pozivima na krvopropoliće. Tako je Ibran Mustafić, protivnik Alije Izetbegovića, Nasera Orića i majki Srebrenice, zaprijetio najcrnjim scenarijem.

“Spremite se za građanski rat u fildžanistanu ako produžimo ovakvim stanjem. Kao osoba koja stoji iza svojih riječi: za budući građanski rat međumuslimanski neće biti kriva nijedna politička partija, jer su one toliko kvarne da bi ubile oca za vlast, glavni nosilac krivnje za buduće stradanje bošnjačkog naroda, bosanskog naroda i muslimana ove moje domovine biće Islamska nevjernička zajednica koja se pretvorila u jednu kvazivjersku instituciju kojoj je Bog i vjera samo paravan za sticanje materijalnih dobiti. Oni ne budu li se odrekli izdajničke politike, kojoj sam nekada i ja pripadao devedesetih godina, nažalost, nas čekaju ovdje možda i potoci nove krvi”, zaprijetio je Mustafić.

Ovu poruku je Alispahić označio kao najbitniju i istakao je u naslov svoje Facebook objave na stranici “Defter hefte”.

Iako snimka sa skupa ukazuje na umanjene analitičke kapacitete okupljenih, to ne smije biti opravdanje da ovi društveni anonimusi šalju krajnje opasne i otvorene prijetnje. Alispahić je dio kampanje protiv SDA a u korist Trojke. Ali u korištenju svojih građanskih prava on je ovdje opet ugrozio mir i time prekšio pravila predizbornog djelovanja, čak i Krivičnog zakona BiH.

Prijeteći dio poruka sa skupa kojeg je Alispahić organizovao u Muzeju grada Zenice 04.06.2022. godine, pogledajte od 17.50.

DEBLOKADA.COM