ŠIJU 20.000 MASKI DNEVNO! Ove žene iz Kaknja nas spašavaju, a ne Hane, Bajtali, Vreće

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković posjetila je podružnicu firme ”Willona” u Kaknju koja proizvodi zaštitne maske za lice. Ovo je jedna od domaćih firmi koja je spremna kroz povećanu proizvodnju zadovoljavati sve veće potrebe za zaštitnim maskama i time preventivno djelovati na smanjenje opasnosti od širenja pandemije.

U ovoj firmi se od februara ove godine proizvode i plasiraju na tržište zaštitne maske za lice od originalnog i laboratorijski ispitanog troslojnog materijala, polipropilena, sa efektom zaštite od 95 posto. Do sada su na tržište isporučili 200.000 maski. Sa sadašnjim kapacitetima njihova dnevna proizvodnja je 20.000 maski.

Očigledno će naše živote štititi vrijedne žene iz kakanjske Willone, a ne starlete poput Hane Hadžiavdagić, Ivane Marić, Bože Vreće, Rubine Čengić, Dejane Rosuljaš, Armina Hadžića, Dragana Bursaća, Ozrena Kebe, Esada Bajtala.

U početku ”Willona” je proizvodnju maski plasirala na inostrana tržišta, a sada proizvode i plasiraju za neophodne dnevne potrebe zdravstva, privrednih organizacija i institucija širom Bosne i Hercegovine. U tu svrhu kompletan proizvodni proces i prostor se dezinficiraju, a zaštitne maske prilikom izrade prolaze i kroz proces temperaturne sterilizacije, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Preporučujemo:

Da li bi pravoslavni dječaci iz Srebrenice potrgali marame sa glava svojih baka, a ikone bacili na pod?