Mnoštvo kandidata NiP-a koji nisu prošli u Vijeće na Ilidži, ubačeni u općinske komisije

Društvenim mrežama se širi dokaz o stranačkom anagažovanju u općinske komisije na Ilidži. Ovom općinom upravlja stranka Narod i pravda od lokalnih izbora 2020. godine kada je za načelnika izabran Nermin Muzur.

Kako se može vidjeti, većina članova ove stranke sa kandidatske liste za Općinsko vijeće, koji nisu na izborima dobili dovoljan broj glasova za vijećničko mjesto, ubačeno je u komisije.

Tako su Albina Kriještorac, Mersiha Nuhanović, Nusret Baždar i Sanel Čolović ubačeni u Komisiju za planiranje općinskor razvoja. Muhamed Ožegović i Amer Nezirević ušli su u Komisiju za saradnju sa drugim općinama, nagrade i priznanja. Komisija za sigurnost mjesto je gdje naknade zarađuju Dženan Ćano i Elvir Čolaković. U Komisiju za obrazovanje ušla je Emela Mehmedspahić, u Komisiju za boračka pitanja Anela Kapidžić. Indira Karkelja odsjela je u Komisiju za Statut a Amar Krečo u Komisiju za budžet. Ovom dugom spisku treba dodati još jednog kandidata sa liste NiP-a. Asad Jelešković također nije uspio ući u Općinsko vijeće, ali je zato imenovan za direktora Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja KS.

Uzmemo li u obzir 11 kandidata NiP-a koji su ušli u Vijeće, te ovih 13 koji to nisu uspjeli, ali su postavljeni u razne budžetski dotirane komisije, i na jedno direktorsko mjesto, skor su 24 osobe sa izborne liste NiP-a koje su samo na Ilidži ismijali građane koji su za njih glasali vjerujući da donose ultimativno poštenje, pravdu i antikorupciju.

Poznato je da se ovakve komisije rijetko sastaju. Za uzvrat, nekoliko stotina maraka svaki član inkasira iz općinskog budžeta. Iako je NiP osvojio dio vlasti u Sarajevo na krilima kritika zbog stranačkog zapošljavanja, ovaj primjer sa Ilidže nadmašio je sve ono što su i oni samo ukazivali do oktobra 2020. godine.

Neuspjelo političko lešinarenje Resula Mehmedovića nad tragedijom u Turskoj