Možemo uraditi zamišljeno

NAROD GOVORI

Nurkić odbrusio Marić koja bi zabranila podršku Sandžaku! Smetaju joj ljiljani i tri polumjeseca!

Zasmetalo je Ivani Marić, Sarajevskoj starleti, što je grb Bošnjaka Sandžaka ukrasio Vijećnicu u Sarajevu. Vidno iziritirana, pitala je:

– Ko odlučuje šta će se postaviti na Vijećnicu i na osnovu kojih kriterija? Jel’ Skaka sam odluči kome građani Sarajeva šalju podršku i s kim smo jedno srce – jedan narod?

Vjerovatno će ovo dodatno podići renome Marić koja se lažno predstavlja kao politička analitičarka pa će biti ugošćena u programima mnogih medija. Kada bi Marić bila pitana, vjerovatno Bošnjaci u BiH ne bi smjeli svojim sunarodnjacima slati poruke podrške, čak ni imenovati ih dijelom svog naroda. Ova fašistička intencija zabrane podrške ugroženom narodu, pomalo liči na velikosrpske okupacije bh. gradova kada Bošnjacima nisu dozvoljavali da jedni drugima dostavljaju pomoć. “Analitičarka” je ponukala i bh. košarkaša Jusufa Nurkića koji je na svom Facebooku odgovorio bh. starleti:

– Kad možeš svašta pitat’, ja ću ti odgovor dat’. Ljudskost je kriterij jedini, da se narod u muci sjedini. Zato nemoj ljude u nevolji dirat’, koliko god voljela analizirat’, poručio je igrač NBA.

Uslijedili su odgovori bh. patriota koje je uvrijedila Marić u svom pokušaju da ona, kao pripadnik najmalobrojnijeg naroda u BiH, utvrđuje s kim će Bošnjaci dijeliti srce.

– Nije smetalo kad smo podržavali Hrvatsku, Srbiju, Italiju, ali kad je Sandžak, tada smeta. Zato suzdržimo se od uvreda i ostanimo ujedinjeni i složni i nikada nas niko neće moći razbiti, napisao je Meša Hodžić u komentarima na Nurkićev post.

– Kad je na Vijećnici bila podrška za Zagreb to joj nije smetalo. Bošnjaci su jedan narod gdje god živjeli širom svijeta i ako Bog da uvijek moramo biti ujedinjeni, komentar je Adnana Eskića.

– Ako je ona naka analitičarka ja sam onda Einstein, napisao je Alen Ganić.

Ovo je samo dio reakcija na iritirajuća pitanja Marić. Društvene mreže su pune negodovanja na njenu objavu. Postavlja se pitanje, kako ovakva osoba može imati toliki utjecaj u javnosti ako se vidi da njeno djelovanje ne koristi javnosti i narodu.

Najvjerovatnije Ivani Marić smetaju tri ljiljana i tri polumjeseca na grbu koji je ukrasio Vijećnicu. Vjerovatno će i ova grubost proći bez reakcija. Da li će zavičajna udruženja Sandžaklija znati odgovoriti Ivani Marić?

DEBLOKADA.COM


Preporučujemo:

Trasiranje Križnog puta na Starom gradu u Stocu nije bitno za analitičare iz sarajevske kotline