MUHAMED VELIĆ O SUŠTINI! Došli su da zaprljaju ono što je šehidska krv očistila

Sarajevski imam Muhamed ef. Velić poslao je snažnu poruku nakon održavanje parade u Sarajevu. Bh. mainstream mediji ovaj Velićev status nisu prenijeli, iako imaju taj običaj. Da je efendija pisao o lijepim planinama, ramazanu ili poštivanju starijeg, ne bi im to smetalo jer bi im to bio dobar alibij. Ovako, kada autoriteti razotkrivaju suštinski razlog za šetnju, gdje se jasno daje do znanja da je Sarajevo na udaru, prvenstveno jer je duhovno i vjersko središte muslimana, za takvo što nema mjesta u medijima. Evo šta je dojmilo hiljade korisnika društvenih mreža, ali ne i vlasnike i šefove medija u BiH:

Pust je bio grad. Nijemo su i uplakano stajale zgrade. Normalan svijet iz kuća i stanova svojih nije izlazio ili je otišao daleko. Daleko i još dalje. Ali, gdje god da ode čovjek, pa i na kraj svijeta, osjeća nemir i bol u duši. Jer su se glavne ulice, u samom centru grada, isprljale. Došli su čak i iz Grčke, Albanije i cijele regije da bi ovdje zaprljali ono što je šehidska krv očistila.
Trebat će vremena da to ponovo sve zablista. Da se kiše ispadaju. Da se suze izliju. Da snjegovi napadaju. Da sunca izgriju. Da vrijeme odradi svoje.
Svako pripada samome sebi i onima koji su mu slični.
Svakom pripada ono što je uradio, želio i mislio.
A Bog sve zna.