Možemo uraditi zamišljeno

NAROD GOVORI

Edin Ramulić je velikosrpski igrač koji je Kazane poistovjetio sa Prijedorom

Bosanskohercegovački novinar Ismet Bećar oštro je reagirao na ponašanje Edina Ramulića u Prijedoru.

Molba Edina Ramulića da premijer Fadil Novalić, iz poštovanja prema žrtvama, ne daje izjavu na trgu u Prijedoru može biti prihvatljiva. Ali nije prihvatljivo da upravo Edin Ramulić politizira takav događaj, nazivajući kriminalcem visokog državnog zvaničnika, čiji pravni slučaj još nema sudski epilog, ali se svakodnevno koristi u političkim obračunima.

Edin Ramulić poznat je i po stavu da su nedužne žrtve u Kazanima, jednake žrtvama u Prijedoru. Izjednačavanje 17 nedužno ubijenih sarajevskih Srba, u ogavnom zločinu koji su počinili odmetnuti sarajevski kriminalci, a koji je sankcionisao tadašnji državni vrh, dok je na mjestu zločina postavljen spomenik, sa sistemskim masovnim pokoljem u kojem je pobijeno preko 3.000 ljudi, s najvećom masovnom grobnicom na Balkanu, s organiziranim poricanjem i zabranom okupljanja i postavljanja spomen-obilježja, potvrda je da žrtve, aktivisti i njihove porodice mogu biti objektom ideološke i političke manipulacije, objasnio je Bećar.

Reagirala je i novinarka i spisateljica Elmedina Muftić na skrnavljenje obilježavanja Dana bijelih traka u Prijedoru. Edin Ramulić je ovom prilikom ispoljio svoje lične animozitete i frustracije naspram Mirsada Duratovića i Fadila Novalića. Njenu objavu prenosimo u cjelosti.

Edin Ramulić danas je pokazao kako se svetost žrtve stavlja u službu zločinaca. Zabranjujući Premijeru FBiH da se obrati medijima na obilježavanju Dana bijelih traka, Ramulić je svjesno, dobro pripremljeno  skrenuo pažnju javnosti sa zločina razmjera genocida kojeg su izvrsili srpski agresori nad Bošnjacima i Hrvatima Prijedora, o zabrani trenutne vlasti Prijedora da se obilježi Dan bijelih traka, na zabranu obraćanja Premijera FBiH medijima, te sebe umjesto žrtve stavio u fokus interesovanja, a sve po nalogu i službi velikosrpske ideologije i provođenju Memoranduma II SANU.

Zbog istine i prava žrtve na pravdu ovakvima, bjelosvjetskim spadalima i agresorskoj služinčadi treba zabraniti pristup obilježavanjima datuma i mjesta ubijanja Bošnjaka, napisala je Muftić.

PONIŽAVANJE ŽRTAVA! Mandić i Trojkin ministar na Dan bijelih traka organizuju zabavu i svirku