Možemo uraditi zamišljeno

NAROD GOVORI

Davor Sučić, niko od njega nije više ismijavao muslimane ovih prostora

Davor Sučić, poznatiji po nadimku kojim ismijava jedno muslimansko Bošnjačko ime, Sejo Sexon, opet je dokazao da je najvještija vrsta islamofoba i bošnjakofoba. Učinkovit, prikriven a oštećenima prihvatljiv. N epostoji osoba na estradi  koja je na različite načine ismijavala imena, tradiju, čak i religijska ubjeđenja bosanskohercegovačkih muslimana. To je najbolje primijetio analitičar Dženan Selimbegović čiju objavu prenosimo u cjelosti:

“Zabranjeno pušenje” odavno više nije niti sarajevski niti bosanskohercegovački bend. Samo je Davor Sučić rođen u Sarajevu, a i on je već dugo na zagrebačkoj adresi, tu su još Branko iz Zagreba, Toni i Dejan iz Slavonskog Broda i Robert iz Osijeka.

To je dakle već jako dugo hrvatski bend koji evo promovira album i pjesme u kojima je Ekrem paradigma zatucanog čovjeka ili kako kaže Davor: “slika i prilika jednog vremena – skeptičan prema knjizi, ali pun povjerenja prema znanju sa Googlea, otvorenih čakri, ali mozga plombiranog aluminijskom folijom, kojom se štiti od utjecaja 5G mreže” ili je opjevan predsjednik opštine kao paradigma mafijaša, koji je naravno Bošnjak, pri čemu se i kurban kao dio muslimanskog obreda stavlja u negativan kontekst.

To više odavno nije smiješno, nego je samo upgrade jednog šovinističkog diskursa Davora iz Zagreba kao kada je seljake optužio za rat u BiH, pa se valjda Edin Forto na to samo primio. Ljudima poput Davora i drugova mu iz Hrvatske treba poručiti da nam se malo skinu sa grbače, imaju oni i u svojoj “Lijepoj” dovoljno tema, neka malo popuste Ekrema i kurbane. Malo smo osjetljivi na to, i to s pravom.