SVEKRVA PONOVO ŽIVI! Hvala direktorici, hvala doktorima i respiratoru ACM 812 A

U javnosti se pojavilo pismo upućeno generalnoj direktorici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu dr. Sebiji Izetbegović. Potpisuje ga dvije osobe koje govore o svojoj svekrvi koja je liječena u Respiratornom centru. Pismo otkriva nekoliko činjenica koje su suprotne od glasina koje se mogu čuti u nekim bh. medijima. Navedeno je da se doktori svojski bore da pomognu pacijentima, ali i da je respirator ACM 812 A koristan u borbi protiv COVID 19, čak i kod teško oboljelih.

U uvodu izražena je zahvalnost dr. Izetbegović jer je dokazala da joj je ljudski život (pacijenta) svetinja. U nastavku pisma je opisano liječenje i trenutno stanje:

“Naime, moja svekrva je vodila strašnu borbu za život s COVID 19, bila je oko 18 dana u Respiratornom centru, bila je na ACM respiratoru, na isti su je stavljali, skidali i sve je to trajalo, uz veliku borbu ljekara i svog osoblja Respiratornog centra. Uz velike napore, požrtvovanost, njegu i trud, stavljena je na kiseoničku masku a zatim uspješno prebačena na Neurološku kliniku kao oporavljena, gdje je završila svoje liječenje i borbu, te se sada nalazi u svojoj kući sa svojom djecom i unučadi. Moja svekrva Kurtagić Mevlida jede, pije, priča, smije se i ponovo živi. Ovim putem, ja kao snaha, čijoj je djeci ona nana, i više od toga, želim iz sveg srca i duše u njeno ime i moje, i čitave porodice, da se zahvalim dr. Suvad Vuk, prim.dr. Ilijaz Aslani, na čelu sa prim.dr. Amela Katica-Mulalić, svom osoblju Respiratornog centra na borbi, znanju, hrabrosti i ljubavi, Vama poštovana prof. Izetbegović i KCUS-u. S poštovanjem, i veliko hvala. Kurtagić Mevlida i Maja”.