Možemo uraditi zamišljeno

NAROD GOVORI

Kukiću, zbog optužbi da smo islamski fundamentalisti, završili smo u grobnicama

Javnost je ostala šokirana i uvrijeđena nakon medijskog nastupa akademika Slave Kukića koji je komentarisao dešavanja u Gradskom vijeću Grada Sarajeva.

“Jučer su pale sve maske. I bošnjačkih nacionalista i islamskih fundamentalista. I kakvo Sarajevo, i kakvu Bosnu i Hercegovinu zagovaraju”, rekao je Kukić.

Sve su prisutnije ekstremne uvrede prema Bošnjacima u našoj zemlji. One ne zaostaju za onima iz perioda kada su u zenitu vlasti bili Biljana Plavšić i Radovan Karadžić. Ali sada te koji nas vrijeđaju nazivamo intelektualcima. Čak smo i mi za šovinistu Kukića napisali da je akademik, a ustvari on je samo jedan iz plejade islamofoba. Na ove jezive optužbe i uvrede mnogo je reakcija na društvenim mrežama. Izdvajamo stav spisateljice i analitičarke Elmedine Muftić:

“Ne zovite nas Kukiću islamskim fundamentalistima jer je (Bogić) Bogičević odustao od kandidature za gradonačelnika Sarajeva, jer mi smo zbog tog naziva završili u masovnim grobnicama iz kojih se i danas iskopavamo i taj naziv nam djeluje kao prijetnja. Ne čitajte nam vi lekcije suživota kad u Posušju, odakle ste, Pavelićeva slika je kao ikona. Mi, Bošnjaci nikada nismo imali problem ni sa Bogićem ni sa Ivom, ali svi vi imate problem sa nama. Šta više hoćete od nas, da vam se izvinemo što smo opstali na ovom prostoru unatoč višedržavnoj agresiji, UZP-u i genocidu”.
“Mislim da bi Bogić Bogićević trebao tražiti zaštitu od ovakvih čuvara njegovih prava. Nazvati Bošnjake islamskim fundamentalistima i nacionalistima, a naše postojanje prljavom ideologijom, je fašizam u metastazi. Krivi su Bošnjaci što Bogićević ne želi da bude kandidat za gradonačelnika Sarajeva. Nije se Kukić oglasio po pitanju Mostara, nije Hrvate nazvao ustašama, samo su Bošnjaci problem, jer ostalo je još malo onih koji neće da stave glavu na panj”.
DEBLOKADA.COM