POKLON ARHITEKTE SARAJEVU! Kapidžić izradio projekat džamije na Trebeviću

Bivši ministar u Vladi KS i član SDA, arhitekta Faruk Kapidžić, reagirao je na izjave aktuelnog premijera KS, ali i obradovao vjernike. Kapidžić je projektovao džamiju koja će biti izgrađena na Trebeviću, ukoliko Općinsko Vijeće Stari Grad usvoji inicijativu vijećnika SDA Adija Zahiragića da Općina dodijeli besplatno zemljište Islamskoj zajednici za gradnju vjerskog objekta. Ova inicijativa i Kapidžićevo arhitektonsko rješenje dolaze nakon što je MUP RS izdao prekršajne naloge vjernicima koji su obavljali namaz na Trebeviću, na teritoriji entiteta kojeg su vodili ratni zločinci. Prenosimo Kapidžićevu objavu:

“Izgradili smo sistem rada i povjerenja da se bilo čije odustvo ne može odraziti na funkcionalnost Vlade KS pa tako niti na njenu sposobnost da pravovremeno i adekvatno odgovorimo na krize ali i na svakodnevne političke podvale”, Edin Forto premijer KS 26. 01. 2022.

Dakle slijedi “svakodnevna politička podvala”. Da, izgradili ste sistem, ali vam je za taj sistem nerada potrebno i 100 miliona koji, zbog ukidanja famoznog pondera 2, će vam faliti. Zbog toga je tolika vriska iz sarajevske Trojke. Pričate da će to paralizirati glavni grad. Glavni grad ste već paralizirali. Dakle, nije problem za Kanton Sarajevo ukidanje pondera 2, nego je problem vaš nerad, neznanje i bahaćenje. Iz Dubajia parvo na skijanje u Evropu. Kakvi ste malo bi vam bio i ponder 4.

U međuvremenu pripremio sam projekat za Džamiju na Trebeviću, pa ako inicijativa SDA vijećnika u Starom Gradu Adija Zahiragića urodi plodom i Opština obezbijedi zemljište, projekat Džamije sa pratećim sadržajima je pripremljen kao moja donacija za rješavanje problema nedostajanja vjerskog objekta na području našeg najvećeg izletišta. Dok gospoda iz vladajuće trojke troši i razgrađuje naše, jer ne osjeća to svojim, mi ćemo da radimo i gradimo svoje, jer osjećamo to našim, poručio je Kapidžić.

DEBLOKADA.COM

Kapidžićev projekat džamije na Trebeviću