Da li ovaj FB status jednog električara može uzdrmati povjerenje korisnika u Telemach?

Facebook prostranstvom kruži zanimljiva objava koja je postavljena na stranici “Električar Mido – Sarajevo”. Obzirom na fotografije na stranici, čini se da je riječ o autentičnoj prezentaciji elektičara koji ima mnogo iskustva u održavanju instalacija i sličnim poslovima, pa je navedeno teško osporivo. Električar je dao ocjenu dva poznata i konkurentska telekomunikacijska operatera. Objasnio je zbog čega je BH Telecom bolji od Telemacha, te u čijim džepovima završavaju novci dati za usluge ove druge firme. Prenosimo objavu uz nekolicinu manjih intervencija:

Često pitanje, šta je bolje? Evo sam našao vremena da vam svima odgovorim. Radio sam za partnersku firmu Telemacha pa sam kompetentan da o njima pričam. Istina je da vam Telemach može ponuditi znatno veću brzinu interneta nego BH Telekom, ali samo ponuditi i vrlo rijetko i približno omogućiti. Na prvu Telemach je super izbor (nude pakete solidne cijene sa velikim brzinama interneta, popuste za nove korisnike i one koje produže ugovor. Redovna komunikacija Lejle, Selme i Mersihe sa korisnicima na FB stranici Telemacha i niz drugih načina da vas privuku, “zamažu vam oči”).
Koji je fazon u tome što vam odjednom oslabi signal? Kada pozovete i žalite se na signal, tehničar dođe sutradan i “pojača” vam signal i vi zadovoljni (neko vrijeme). Šta je to tehničar uradio? Samo je vaš priključak približio dovodnom kablu na razdjelniku na stubu/u stubištu te tako vama pojačao, a komšiji smanjio. Kroz neko vrijeme komšija zove, žali se pa tehničar sad pojača njemu, smanji drugima i tako u nedogled dok ponovno ne smanje vama. Telemah tu nema rješenja, nudi ono što ne može dati (osim u rijetkim slučajevima ako ste blizu pojačala). Telemach je po preuzimanju HS-a i drugih operatera vrlo malo uradio na rekonstrukciji mreže, a “tehničari” partnerskih firmi su sve osim tehničara (jedna firma se zove Hokoš Bokoš, prije se bavili uzgojem pilića, kupili par merdevina, prošli dvosatnu obuku i rade kao “tehničari”). Da sad ne pričamo o krađi/zaključavanju kanala gdje vas tjeraju da kupujete/doplaćujete kanale. Bezobrazluk na nivou. Meni vrlo bitna stvar je to da veliku ulogu u Telemachu imaju komšije, agresori i dobar dio novca ide tamo.

S druge strane tu je naš (još uvijek) BH Telecom, sa sve boljim ponudama, manjom ali stabilnom brzinom interneta (vaša parica je samo vaša, kroz nju može proći određeni protok i niko vam ne može to smanjiti kao u slučaju Telemacha). Vrlo važno je napomenuti ono što svi znamo, a to je da je BH Telekom redovni donator obrazovnim institucijama, humanitarnim akcijama, sponzor brojnih manifestacija. To je naše, čuvajmo i koristimo domaće, ne punimo katilske džepove. Znam za ogromne plate mnogih zaposlenika koji ništa ne rade, nezainteresovanost pojedinih tehničara da vam priključe i njihov odgovor “nemate mogućnost za korištenje usluge”, jer im je mrsko tražit vašu paricu ili je neko zamaltao telefonsku utičnicu, a to nije njihov posao (ali jeste njihov posao da vas upute kako da imate mogućnost). Kako god, BH Telekom je definitivno prava odluka.

DEBLOKADA.COM


Preporučujemo:

0