Bogićević: moje povlačenje je neopozivo

Bogić Bogićević uputio je večeras dopis predsjedavajućem Gradskog vijeća Sarajeva Jasminu Ademoviću u kojem mu poručuje da ne očekuje njegovo izjašnjenje o današnjem “izboru” za gradonačelnika Sarajeva, jer je to glasanje bilo potpuno bespredmetno.

– Prije dva dana sam javno i neopozivo povukao svoju kandidaturu i o tome obavijestio i predlagača i javnost. Neopozivo povlačenje znači konačnu odluku, o kojoj se dalje ne može razgovarati – istakao je Bogićević.

Dodao je da nije pristao da ostane kandidat, pa prema tome nije ni mogao biti izabran.

Bogićević je naglasio da je jako nekoretno što ni jednom riječju niko na današnjoj sjednici nije ni pomenuo njegovo neopozivo povlačenje kandidature.

– Radi zaustavljanja daljnjih manipulacija mojim imenom, molim Vas da javnost obavijestite o stvarnim činjenicama, prije svega o tome da sam 24. marta neopozivo povukao svoju kandidaturu, te da je stoga današnje glasanje o meni u Gradskom vijeću Sarajeva bilo potpuno bespredmetno i suvišno. Bilo bi pošteno da preuzmete odgovornost za današnja dešavanja u Gradskom vijeću, umjesto što krivicu pokušavate da prebacite na mene, dajući mi neke nove rokove za izjašnjavanje o nečemu o čemu sam se već neopozivo izjasnio – poručio je Bogićević.