Možemo uraditi zamišljeno

DEBLOKADA

DJEDA MRAZ KOJI PONIŽAVA MALIŠANE! Troka na Face TV uvrijedio djecu iz Crne Gore

Opet je na Face TV-u uprizorena radikalna mizoginija, pomiješana sa čistom ksenofobijom i šovinizmom. Gost emisije ove televizije 17.12.2022. godine, koja estetikom i profesionalnošću ne odudara od najodvratnijih kafanskih razgovora notornih alkoholičara, bio je Mladen Jeličić Troka, odjeven u kostim Djeda Mraza.

Možda je neko i pomislio da će ovaj dječiji zabavljač govoriti o radosti praznika, o paketićima, ali ne. Face TV je iskoristila i ovog lika i njegovog tumača da šalju političke poruke. Znamo da su meta, kao i uvijek, samo pripadnici jedne stranke.

Ovoga puta otišli su korak dublje u kaljužu neprofesionalizma. Odgovarajući na pitanje o onima koji su Djeda Mrazu dolazili, i da li je bila doktorica, prethodno opisujući dr. Sebiju Izetbegović, Troka je odgovorio: “Djeda Mraz ne zalazi u tu v… tu gdje je ona rođena i živjela. Tamo Djeda Mraza nije bilo, tamo je djeci glavna priredba bila gledati brabonjke na ovcama”. Napominjemo da je Trojkina idiotska uvreda potaknuta činjenicom da je dr. Izetbegović rođena u Crnoj Gori, u Podgorici.

Onaj koji treba uveseljavati djecu i pružiti im zabavu, pažnju i ljubav, uvrijedio je onu iz Crne Gore na najodvratniji način. To govori da se Troka cijeli život pretvarao, i da je ispod njegovog kostima veselog čikice obični primitivac. Kakvo otkriće, kakav samoporaz na kraju karijere ovog pajaca. I to na TV ekranu.

Nije očekivati da će se dići buka zbog ove uvrede na osnovu porijekla i mjesta rođenja, a to je izvedeno uz korištenje najodvratnijeg rječnika. U našem društvu, medijski kočijaši su uzeli uzde javnosti, bičuju svijest naroda i gaze civilizacijske norme o ljudskom i pristojnom.

DEBLOKADA.COM

Našu ulemu nisu vrijeđali ni Radovanovi zlotvori kao Trojkin pomahnitali Salko Juklo