Duhaček podržava Konakovića i zbog sarajevskih parada, a vrijeđa Zahiragića jer prekida umobolne performanse

Sotonističko-blasfemično-papanski ritual ispred Narodnog pozorišta prekinuo je Haris Zahiragić. Medijski eksponirani pojedinci, koji, kao, afirmiraju visokocivilizacijske društvene norme, nisu u javnoj obnaženosti od 25. juna 2022. godine vidjeli ništa suludo i nedopustivo. Zahiragić i sliči njemu nisu mogli gledati to ponižavanje Sarajeva i njegovih građana. Ovaj član Predsjedništva SDA pozvao je policiju, a onda i insistirao da brutalni performans bude prekinut. Uspio je u tome.

Zbog toga je dobio odgovor na hrvatskom portalu Index. Naslov teksta nekakvog Gordana Duhačeka je bio i više nego tendenciozan i netačan: “Sarajevo se od kozmopolitskog grada pretvara u kasabu. Ovaj čovjek je simbol toga” a uz Zahiragićevu fotografiju. Podsjećamo, Gordan pod “kozmopolitsko Sarajevo” podrazumijeva ono kada Bošnjaci i njihove vrijednosti, njihov kolektivni glas, bivaju potisnuti na periferna i mjesta gdje se ne odlučuje o bitnim pitanjima. A u konkretnom slučaju, Duhaček je imao razlog više za svoju vizuru da je Sarajevo kasaba. Zahiragić mu je prekinuo javno ispoljavanje perverzija. Ovaj Indexov osobenjak, autor je knjige “Destruktivna kritika i druge pederske priče” koja se bavi odrastanjem mladog homoseksualca na relaciji Bosna – Beč. Za shvatanje Duhačevog profila trebamo znati da je to tip kojem su bitnija LGBT prava nego prava majki koja traže posmrtne ostatke svojih najmilijih, u Hrvatskoj ili u Bosni. To se vidi po njegovom opusu.

Ovakav autor sada hvali Elmedina Konakovića u kontekstu postizbornih kombinacija gdje je predsjednik Naroda i pravde odlučio skoro sve dati HDZ-u i SNSD-u zbog učešća u vlasti koja bi podrazumijevala da SDA bude u opoziciji. Autoru Indexa nije bitno što je Konaković ostvario osrednji rezultat, ali ga naziva “Vodećim bošnjačkim političarem”, uz dodatak koji je citat Konakovićevih stavova da “Nije fer da Bošnjaci Hrvatima biraju člana Predsjedništva”. I nije bitno što nijedan dio njegovog naslova nije tačan, Duhaček je osjetio da treba podržati Konakovića i neutemeljenim tezama za potrebe javnosti i u Hrvatskoj i u Hercegovini pokušati ga prikazati za nekakvog lidera kod Bošnjaka. U pravu je ovaj autor u jednom dijelu. On zna da je zbog ovakvih naslova i popularnosti, koja evo prelazi bosanskohercegovačke okvire, Konaković spreman još više udovoljiti Draganu Čoviću, a tako i Miloradu Dodiku. Duhaček promašenim konstatacijama precizno cilja u Konakovićev ego izrastao na kompleksu proizvedenom zbog 12 položenih fakultetskih predmeta za 13 dana i većinskoj neprihvaćenosti kod Bošnjaka. Ovdje je jasna namjera i neosporna Gordanova ispolitiziranost koja navija za rješavanje “hrvatskog pitanja u BiH” kao razlog za iluminiranje Konakovića. No, politička pragma hrvatskih medija, konkretno novinara Duhačeka, nikako nije jedini razlog za podržavanje Konakovića. Indexov autor u demokratskoj Hrvatskoj ima pravo da se bori za prava homoseksualaca, a što jeste globalna agenda koja prelazi granice zemlje u kojoj on djeluje, pa i zbog toga on Konakovića proglašava “bošnjačkim liderom”. Upravo je Elmedin lider u Bošnjaka koji je dozvolio, podržao i etablirao LGBT parade u Sarajevu. Takvog lidera Bošnjaci, zaista, nemaju još iz vakta Isa-bega Ishakovića. To su činjenice, a Konakovićevo neslaganje sa ovakvim performansima je demagoško, zbog podilaženja glasačkom tijelu, većinski tradicionalnih stavova. Kako da takav autor, autor one knjige, ne podržava Konakovića? Kako da ne šikanira Zahiragića koji zaustavlja perverzije po ulicama Sarajeva?

DEBLOKADA.COM

Našu ulemu nisu vrijeđali ni Radovanovi zlotvori kao Trojkin pomahnitali Salko Juklo