Možemo uraditi zamišljeno

DEBLOKADA

Našu ulemu nisu vrijeđali ni Radovanovi zlotvori kao Trojkin pomahnitali Salko Juklo

Izbezumljena pojava, koja se odaziva na sintagmu Salko Juklo, u svom je video obraćanju otišao do dimenzija koje nisu svojstvene civilizovanom ponašanju.

Ovaj Trojkin pretužni komičar spojio je poziciju reisu-l-leme sa aktuelnim formiranjem vlasti u BiH. Juklo, koji evidentno ima patološke bljeskove, jer je nesretan zbog svog posla komunalca, inače poštenog zanimanja, nablebetao je da reis Kavazović treba da ostupi jer je, pazite sada, Husein ef. Kavazović varao prilikom izbora na poziciju reisu-l-uleme.

Juklo spominje da reis nije nikada govorio protiv nepravde. Sumanutost ga je dovela do laži i kvazilogike. Naime, Kavazović je poznat po širenju pozitivnih poruka o potrebi zaštite časti, dostojanstva, ugleda i imetka svih ljudi. Upravo u intervjuu na koji se referirao Juklo od Šipova, poglavar Islamske zajednice jasno je kritikovao sistemsku korupciju, besperspektivnost i poticanje podjela i mržnje. Teško je očekivati od Jukle da čita, da razumije a pogotovo da uvidi dobronamjernost ovih reisovih izjava. Zato se dešava da Juklo Poplava bestidno preskoči i zanemari reisove riječi da bi onda kritikovao njihovo nepostojanje. Vjerovatno bi Juklo želio da izdiktira hutbu reisu-l-ulemi, pa da se sa minbera čuju šizoidni Tik Tok hropci, kakve Juklo snima po društvenim mrežama.

Skrenuti Juklo je čak i rekao da ef. Kavazović zna za nečije seksualne afinitete te da bi zbog toga treba reći ko je ubica Dženana Memića. Trojkin šarlatan trebao bi ovakve stvari tražiti od Ifeta Ferageta koji kaže da zna za imena ubica. Naravno, Juklo ne poštuje ni našu državu jer sudovima nisu dostavljeni dokazi da je riječ o ubistvu.

Ovo je dio jednog Juklinog izlaganja. On nastupa sa pozicije razularene ništarije, koja iz kompleksa svog neznanja i nedovoljnosti, zloupotrebljava slobodu govora i dostupnost modernih tehnologija. Mnogo je tu odvratnosti i optužbi. One iz njega izlaze nasumično, kao da nema filter koji bi ih dovodio u logičan i razuman niz.

DEBLOKADA.COM

Šta je bilo u koverti koja je pronađena poslije tajnog sastanka članova SDP-a i SNSD?