Šta je bilo u koverti koja je pronađena poslije tajnog sastanka članova SDP-a i SNSD?

Poslanik Pokreta za državu u NSRS Ramiz Salkić iznio je uznemirujuće tvrdnje o glasanju koje je dovelo do toga da SNSD ima četiri delegata u Domu naroda Parlamenta BiH. Salkićevo svjedočenje stavlja pod sumnju tvrdnje predsjednika SDP-a Nermina Nikšića da su dva poslanika u NSRS iz ove stranke glasala za opoziciju. Nikšić je to pokušao dokazati pokazivanjem fotografije listića novinarki TV SA.

“Ovi što se bave prikupljanjem informacija neka kažu šta je predsjednik Kluba SNSD, Igor Žunić, radio u kancelariji Pokreta sa poslanicima SDP-a u četvrtak, nešto prije glasanja za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine? Zašto su vrata kancelarije Kluba bila blokirana kada sam ja došao i pokušao da uđem, zbog čega sam morao na hodniku čekati pred vratima neko vrijeme? Šta je bilo u bijeloj koverti koja je ostala iza vašeg užurbanog odlaska na stolu u Klubu po mom ulasku u prostorije Kluba?”, objavio je Salkić.

Osim prvog čovjeka SDP-a, i predsjednik PDP-a Branislav Borenović je posvjedočio da Nikšić ne govori istinu. Borenović navodi da listići, koje je navodno pokazao Nikšić, nisu uslikani na mjestu gdje se glasalo, nego da su posredstvom članova SNSD-a došli do Nikšića.

“Fotografisanje glasačkih listića je zabranjeno. Tokom glasanja, zbog položaja paravana, bilo je nemoguće neopaženo fotografisati listić, što može potvrditi i predsjednik NSRS koji je član komisije koja je provodila izbore. Jasno je da ovdje ima posla i za istražne organe koji treba da ispitaju sadržaj telefona predsjednika SDP-a i utvrde otkud mu slike kojima danima zamajava javnost u pokušajima da demantuje očiglednu spregu na relaciji SDP-SNSD. Otkud mu te slike odgovor se sam nameće svjedočenjem o koverti koja je ostala iza Žunića, ali je nevjerovatno da se lider jedne stranke javno hvali protivzakonitim djelovanjem i prevarom počinjenom u najvišem zakonodavnom tijelu”, saopćili su iz PDP-a.

I predsjednik NSRS Nenad Stevandić za portal Klix je potvrdio da je nemoguće bilo slikati listić na mjestu glasanja.

“Zaista nisam primjetio da je neko fotografisao glasački list. Ja sam sjedio u komisiji za izbor i imenovanje, nekih metar i po do dva kada čovjek uzme listić i ode… Morao bi biti neki ozbiljan virtuoz, kako bih rekao, pa da to neko uslika. Ja zaista nisam primjetio i čini mi se da je to bilo i nemoguće. Poslanici su bili okrenuti bočno prema nama, jednom rukom se glasalo”, izjavio je Stevandić koji je bio i član Komisije za izbor delegata iz NSRS.

DEBLOKADA.COM

VELIKOSRPSKI MILJE! Fatmirove objave privlače ljubitelje Ravnogoraca i VRS