Možemo uraditi zamišljeno

DEBLOKADA

Da li ste primijetili da je NiP-ov žutokljunac omalovažavao brigu za namjensku industriju?

Ostavlja bez riječi svaku psihički stabilnu osobu žutokljunaški komentar načelnika Općine Ilidža Nermina Muzura. On je replicirao premijeru Vlade FBiH Fadilu Novaliću i tih nekoliko redova dobilo je podršku posjetitelja nargila barova, listača Tik tok videa i sličnih eksperata iz oblasti društva i politike.

U pomami prosječnosti, gdje takvi ne mogu zdravorazumski razlučiti bitno od nebitnog, državotvorno od stranačkog i svrsishodno od populističkog, nije ni čudo što nedorasli Muzur ima pokoji klik podrške. Odmah treba razbiti iluzije i reći da Novalić ima veću i realnu i virtualnu podršku u odnosu na Muzura, ali i u odnosu na druge kritičare. Ta raspuklina u Muzurovoj i politici čiji je dio,  pokazuje da oni apsolutno suprotno od naroda poimaju položaja Bošnjaka i BiH. Ta estradno-selfijaška beskorisna politička naplavina, ujedno i opasna ako upravlja i predvodi procese, najbolje se može upoznati kroz dio Muzurovog komentara u kojem se obraća premijeru.

“Možda ni u Konjic niste išli radi načelnika koji je SDA, možda je glavno pitanje bilo jel živa i jel ugrožena namjenska industrija.”

Načelnikovo ismijavanje brige za namjensku industriju, izaziva gađenje, prezir i bijes. Dok S i H komponente prijete destabilizacijom države, svako desetogodišnje dijete bi trebalo znati šta su stubovi odbrane od agresorskih ciljeva. Nažalost, nedorasli Muzur to ne zna. Njegov i domet njegovih kolega su fotografije na bageru uz obavezno postavljanje na FB. Namjenska industrija, sa svim svojim kompleksnostima i značajem, toliko je teška lekcija za Muzura, da je ne razumije pa je ismijava.

Napomena: Meci i fotografija Nermina Muzura su ilustracija dva najbitnija elementa ovog teksta. Meci su proizvedeni u konjičkom Igmanu. Unaprijed odbijamo vučićevske insinuacije o prijetnjama Muzuru.

DEBLOKADA.COM 

KATASTROFA! Na ilidži sasjekli mnoštvo velikih stabala, uništen čitav niz