KATASTROFA! Na ilidži sasjekli mnoštvo velikih stabala, uništen čitav niz

Na Ilidži se desio ekocid! Kako se može vidjeti po društvenim mrežama, čitav red ogromnih stabala je isječen. Najvjerovatnije se radi o Ulici Hrasnička cesta, pored starog bazena. Ovaj drvored je bio biser Ilidže te je stvarao hlad i neopisiv osjećaj ugode.

Pošto se radi o brojnim stablima, nije vjerovatno da su sva bila bolesna ili da su stvarala opasnost za prolaznike. Detalji o ovom masakru nad živim bićima su nedopstupni, tačnije nema o njemu riječi u medijima. Građani na društvenim mrežema iskazuju svoje krajnje ogorčenje i nevjericu, pozivaju eko udruženja da reaguju.

Iako nema detaljnijih informacija, šokirani građani okrivljuju načelnika Općine Ilidža Nermina Muzura. Tim više su ljuti jer je na dan objavljivanja fotografija sasječenih stabala, Muzur ugostio svog stranačkog šefa Elmedina Konakovića te su se pohvalili zajedničkom fotografijom sa Ilidže uz opis da se u tom dijelu Sarajeva osjeti promjena (na bolje).

Odavno nije u Bosni i Hercegovini napravljen ovakav potez koji je još više katastrofalan ako se zna da se radi o gradskim predjelima gdje je svaka biljka, posebno stogodišnja stabla, biser koji mora imati punu zaštitu. Nažalost, umjesto zaštite, predstavnici nove vlastu u Sarajevu su nepovratno uništili ta divna bića.

DEBLOKADA.COM

Niz velikih stabala bio je dug nekoliko desetina metara