BITNO POJAŠNJENJE! Ne može Gorinjac biti “izvjesna” ako je Radončića i SBB odvela u sunovrat

Gledam maliciozni komentar izvjesne novinarke Edite Gorinjac kako je formiranje Koordinacionog tijela BiH za zaštitu i spašavanje naložilo Predsjedništvo BiH i da je problem što Predsjedništvo BiH traži izvještaj o radu, ovako je trostruki izazivač bošnjačkog člana Predsjedništva BiH započeo svoju poruku na društvenim mrežama u kojoj je ispravio krive navode o načinu na koji je formirano Koordinaciono tijelu kojim je upravljao do utorka 31. aprila 2020.

Zašto ovo pišem i uopće reagiram? Zato što politički diletanti i novinarske neznalice trebaju dobiti javnu edukaciju da bi u svojoj malicioznosti shvatili da pojedine institucije odavno postoje, kao i ljudi koji su ih vodili. A pojedine političke mumije u vrhu države svoj nepostojeći rezultat trebaju potražiti napuštanjem mišijih rupa i pojavom među narod, a ne putem stupidnih izmišljotina stranačkih megafona, zaključuje Radončić. Zašto je ovo napisao na ličnom Facebook profilu, a ne na jednom starom ili na jednom novoosnovanom neovisnom portalu, sada nije toliko bitno.
Vjerujemo da je Gorinjac pogrešno tvrdila kako je formirano nacionalno tijelo, ali ako je Radončić “gledao komentar”, mogao je vidjeti da je novinarka Gorinjac zamjenica glavnog i odgovornog urednika portala Faktor. Zbog toga je bitno pojasniti da ona nije nikakva “izvjesna novinarka” već da je to osoba koja je najvjerovatnije zaslužna za strmoglav pad SBB-a na prethodnim izborima. I Radončićev lični. Upravo je Faktor poznat u BiH i dijaspori kao medij koji je višegodišnjim kritičkim osvrtima na Radončića i njegovu političku partiju, doprinio da su postali u političkoj historiji BiH jedan od najistaknutijih primjera političkog sunovrata u popularnosti i broju glasova.Ako je Gorinjac i u vremenu pred izbore 2018. vodila Faktor, onda su Radončiću uzaludna teenagerska dobacivanja da je ona “izvjesna novinarka”. Trebao bi joj se obraćati sa strahopoštovanjem jer je ona uspjela prepoloviti broj glasova SBB-u i Radončića lično zaustaviti u životnoj mu želji i trećem pokušaju da dođe do fotelje u Predsjedništvu BiH.DEBLOKADA.COM

0