TUGA BH. IZBORA! Lokva kao politički program!

Zaseban je fenomen da se u Bosni i Hercegovini mnogi žele baviti politikom. To bi moglo značiti i značajan broj politički kapacitiranih i obrazovanih ljudi, ali pogled na njihove programe, ideje, međusobno upućene kritike, a posebno na rezultate većine njih, pokazuje da je riječ o sociološkoj devijaciji sa elementima kiča.

Uzmimo za primjer predizborne aktivnosti jedne od kandidatkinja Naše stranke za Općinsko vijeće Novo Sarajevo. Ovdje želimo izbjeći navođenje imena kandidatkinje, već želimo ukazati na bizarnost poteza i primjedbi koje koriste kao dokaz o vlastitom vizionarstvu i sposobnosti, a indirektno i nedostatku istog kod političke konkurencije.

Kandidatkinja je iskoristila kišno vrijeme, prošetala i na jednoj saobraćajnici fotografisala – lokvu. Svakako da je i to problem za građane, ali je teško vjerovati da neko vodu nakupljenu tokom kišnih padavina koristi kao ozbiljan i prvorazredni adut za političku utrku. Zebnju stvara fotografija na kojoj kandidatkinja mobitelom fotografiše lokvu, a kako bi imala “dokaz” o vlastitoj unikatnoj političkoj i društvenoj angažiranosti.

Evo šta prati pomenutu i ostale fotografije u ovoj objavi: Odvodi nisu u nadležnosti Opštine, ALI se tiču baš nas građana Opštine i svih naših gostiju. Dakle, iako nije naša obaveza, naša nadležnost, do nas je da urgiramo na više nivoe, jer nas ITEKAKO dotiče situacija poplavljenih ulica nakon samo sat kiše! I ovo ću preuzeti kao obavezu za riješiti, jer nam narušava elementarni kvalitet života.

DEBLOKADA.COM