Možemo uraditi zamišljeno

NAROD GOVORI

Borci ARBiH iz Viteza najavljuju proteste ako ne bude uklonjena sporna fontana

Koordinacija boračkih udruženja Armije RBiH iz Viteza održala je prošireni, vanredni sastanak, vezano za sporni i iritirajući spomenik u Etno selu “Čardaci”.

Postavili su uslov da “ukoliko u što kraćem mogućem roku nadležne opštinske, kantonalne, federalne institucije i službe ne poduzmu mjere uklanjanja spornog spomenika, boračka udruženja će zajedno sa patriotski orijentisanim građanima, omladinom Viteza i šire organizovati protesna okupljanja ispred Opštine ili u samom Etno selu”.

Borci Armije RBiH “opštinskim službama i nadležnoj komisiji pri opštinskom vijeću hitno se upućuje zahtjev za postavljanje spomen ploče ispred zajedničke zgrade Opštine sa natpisom “SVIM STRADALIM U ODBRAMBENO-OSLOBODILAČKOM RATU 92-95”.

– Nakon godina pokušavanja i odbijanja, ovaj put ćemo biti odlučni i istrajni sa odlukom da neće postojati samo spomenik sa natpisom “SVIM STRADALIM U DOMOVINSKOM RATU”, naglasili su iz boračkih udruženja za portal Istinavitez.ba.

Postojanje i opstanak države Bosne i Hercegovine plaćen je krvlju i velikim žrtvama i to uvijek mora biti neosporiva činjenica koja se ne smije zaboraviti. Stavljanje države u konotaciju uriniranja bilo koga po toj državi je nedopustivo bez obzira na umjetničke slobode na koje se pozivaju oni koji su postavili instalaciju.